Pääsiäisen leipäkranssi

Pääsiäisen leipäkranssi
2 t , josta valmisteluaika 30 min
Taikina:
50gvoita
¾pkthiivaa (à 50 g)
dlkädenlämpöistä vettä
tlsuolaa
dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
n. 5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Pinnalle:
1muna
sormisuolaa
Lisäksi:
6 värjättyä, raakaa kananmunaa

Valmistusohje

Sulata voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon jauhoja noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi. Lisää lopuksi voisula.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Leivo jokaisesta palasta noin 85 cm pitkä tanko. Tee tangoista letti ja nosta renkaaksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin puoli tuntia.

Voitele pinta munalla ja painele kranssiin raakoja kananmunia, jotka kypsyvät koviksi paistamisen aikana. Varo rikkomasta munia. Voit painaa kolon esimerkiksi kypsän kananmunan avulla. Ripottele kranssin pinnalle sormisuolaa.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

VINKKI!

Kananmunien värjääminen

Valmista luonnonvärejä esimerkiksi mustikasta, kurkumasta tai sipulista. Keitä aineksia puoli tuntia välillä sekoitellen. Anna värin jäähtyä ja kaada se kapeaan lasiin. Upota kananmuna väriin, kunnes sävy on halutun vahvuinen. Huuhtele vedellä ja anna kuivua.

Keltainen: 3 dl vettä + ½ rkl valkoviinietikkaa + 1 rkl kurkumaa
Sininen: 850 g suikaloitua punakaalta + 6 dl vettä + 1 rkl valkoviinietikkaa
Violetti: 4 ½ dl vettä + ½ rkl valkoviinietikkaa + 2 ½ dl mustikoita
Oranssi: 4 ison keltasipulin kuoret + 5 dl vettä + ½ rkl valkoviinietikkaa

Tarkemmat värjäysohjeet löydät Kinuskikissan blogista.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)