Herkulliset omnaneliöt kauramurulla maistuvat varmasti syksyisessä kahvipöydässä.

Ainekset 16 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
2
dl
paistonkestävää omena- tai appelsiinimarmeladia tai lemon curdia
5
hapokasta omenaa viipaleina
2-3
rkl
sitruunamehua
1
muna
Kauramuruseos:
75
g
margariinisulaa
1
dl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi 40 x 40 cm ja leikkaa se 4 x 4 ruudukoksi eli 16 neliöksi (yksi neliö on aina 10 x 10 cm).
  2. Anna levyneliöiden kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min –1 tunti).
  3. Paina kohonneet neliöt keskeltä juomalasin pohjalla matalaksi niin, että pulliin jää vain ohuet reunat. Voitele reunat munalla. Levitä syvennysalueeseen marmeladia. Lohko omenat ja ripottele niille sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Levitä lohkot marmeladin päälle.
  4. Valmista kauraseos. Kuumenna rasva ja sekoita siihen kaurahiutaleet ja sokeri. Ripottele viimeiseksi muruseos.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä myös pellillisen omenapiirakkaa. Kauli pullataikina reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille. Levitä samat täytteet tasaisesti piirakalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.