Omena-jogurttipiirakka kauramurotaikinasta

Omena-jogurttipiirakka kauramurotaikinasta
halkaisijaltaan 28-30 cm piirakkavuoka
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
3-4omenaa
3dlomena(kaneli)jogurttia tai ranskankermaa
2munaa
½-1dlsokeria
(1tlkanelia)
1rklvaniljasokeria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle lohkotut omenat ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Tosi hyvää. Laitoin turkinjogurttia ranskankerman tilalle. Nam nam.
Mehukas ja maukas. Laitettiin turkkilaista jogurttia. Päälle kanelia ja kardemummaa. Nam!
Hieno piirakka tuli kyllä. Kolme kotimaista syyssadon omppua riitti hienosti. Pakkauksessa luki 30-40 min paistoaikana, joten meillä hiukan pääsi reunoilta kärvähtämään (kiertoilman takia?). Pakkauksessa ei myöskään ollut mainintaa kanelista, joten tein ilman sitä. Hyvää oli ilmankin!
Hyvää oli! Tein itse kauramuropohjan ja laitoin täytteeseen 3 dl turkkilaista jogurttia. Kanelia enemmän ja vaniljasokeria vähemmän Kukin makunsa mukaan :)
tämä piirakka pelasti unohtamani syntymäpäivät nopeudellaan ja helppoudellaan. ja pirun hyvää oli!!! tuhannet kiitokset!!!
Olen kokeillut pari kertaa ja en ikinä ole syönyt niin hyvää omenapiirakkaa, ystävätkin kehuivat maasta taivaaseen! Niin vähällä vaivalla taivaallinen herkku!
Paras omenapiirakka, mitä olen maistanut. Kanelia voi laittaa reippaammin =)
Hyvää tulee tästä omenapiirakasta.Tehään oman pihan omenista.