Ohratto lampaanfileen kanssa

Ohratto lampaanfileen kanssa
4:lle
2rklvoi-öljyseosta
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1tlmustapippurirouhetta
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Irtonainen Riisi+Ohraa
5dlvettä
1rklriistafondia
200ghillosipuleita
1tlkartisokansydämiä (n. 390/240 g)
1dlvalkoviiniä tai hedelmämehua
100gvalkosipulituorejuustoa
2oksaa rakuunaa
Lampaanfileet:
4lampaanfileetä
2rklvoi-öljyseosta
Marinointiseos lampaanfileille:
2valkosipulinkynttä
1pieni sipuli
½dlhienonnettua rakuunaa
1rklsoijakastiketta
1dlrypsiöljyä

Valmistusohje

Ohratto: Paista sipulisilppu kasarissa tai kattilassa voi-öljyseoksessa. Lisää mausteet ja suurimoseos kuullottaen ja sekoita. Lisää vesi ja fondi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. puoli tuntia. Lisää hillosipulit ja artisokansydämet sekä valkoviini tai mehu ja tuorejuusto. Jatka kypsennystä 5-10 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt suurimoihin. Mausta rakuunalla. Lampaanfileet: Marinoi lihaa valkosipuli-mausteöljyssä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Paista lihalle kaunis pinta voi-öljyseoksessa ja kypsennä sen jälkeen uuninkestävässä vuoassa 125 asteessa. Kun lihalämpömittari näyttää 65 astetta, on lammas hieman punaista, mutta mehevää. Jos haluat täysin kypsää lihaa, odota, kunnes mittari näyttää 80 astetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)