Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
voi-öljyseosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
mustapippurirouhetta
5
dl
vettä
1
rkl
riistafondia
200
g
hillosipuleita
1
tlk
artisokansydämiä (n. 390/240 g)
1
dl
valkoviiniä tai hedelmämehua
100
g
valkosipulituorejuustoa
2
oksaa rakuunaa
Lampaanfileet:
4
lampaanfileetä
2
rkl
voi-öljyseosta
Marinointiseos lampaanfileille:
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
½
dl
hienonnettua rakuunaa
1
rkl
soijakastiketta
1
dl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Ohratto: Paista sipulisilppu kasarissa tai kattilassa voi-öljyseoksessa. Lisää mausteet ja suurimoseos kuullottaen ja sekoita. Lisää vesi ja fondi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. puoli tuntia. Lisää hillosipulit ja artisokansydämet sekä valkoviini tai mehu ja tuorejuusto. Jatka kypsennystä 5-10 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt suurimoihin. Mausta rakuunalla.

  2. Lampaanfileet: Marinoi lihaa valkosipuli-mausteöljyssä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Paista lihalle kaunis pinta voi-öljyseoksessa ja kypsennä sen jälkeen uuninkestävässä vuoassa 125 asteessa. Kun lihalämpömittari näyttää 65 astetta, on lammas hieman punaista, mutta mehevää. Jos haluat täysin kypsää lihaa, odota, kunnes mittari näyttää 80 astetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.