• Tämä on töiden jälkeen nopea tehdä.
  • Erilaisilla pakastekasviksilla saa vaihtelua. Tomaattipohjainen keitto sopii pastalle.
  • Vähärasvaista keittoa saa käyttämällä vähärasvaista tai paistijauhelihaa.
  • Tacotyyppinen mauste (tölkissä oleva) sopii niille, jotka haluavat keittoonsa tulisuutta.
  • Suolaa kannattaa laittaa harkiten, mutta mikäli lihaliemi on suolatonta, voi vähän suolaa lisätä.

Ainekset 4:lle annosta

n.1
l
vettä + 1-2 vähärasvaista liemikuutiota tai 2 rkl lihafondia
400-500
g
tomaattimurskaa
400
g
paistijauhelihaa
1
ps
baby-porkkanoita tmv. (n. 200 g pakaste)
1
ps
suikalejuureksia (n. 200 g pakaste)
1
ps
sokeriherneen palkoja tai vihreitä papuja (n. 300 g pakaste)
2
sipulia renkaina
1-2
rkl
taco-maustetta
1
tl
kokonaisia musta- tai roseepippureita
hienonnettua basilikaa
(suolaa)

Ohje

  1. Kuumenna lihaliemi ja tomaattimurska sekä sipulit renkaina ja pippurit. Lisää pakastekasvikset, odota kunnes kiehahtaa uudelleen. Ota sormin (tai lusikalla) nokareita jauhelihasta ja pudota ne kiehuvaan liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta. Anna kypsyä 7 min. Älä keitä liikaa. 

  2. Kun pasta on lähes kypsä, lisää basilikaa ja tarkista maku. Mausta tarpeen mukaan suolalla. Lisää tilkka vettä, jos keitto on liian sakeaa. Tarjoile raejuuston tai kevyen feta-, salaatti- tai muun vastaavan juuston kera, myös "tuorejuustosilmä" sopii.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.