Nopea Jauheliha-kasviskeitto

Nopea Jauheliha-kasviskeitto

Tämä on töiden jälkeen nopea tehdä. Erilaisilla pakastekasviksilla saa vaihtelua. Tomaattipohjainen keitto sopii pastalle. Vähärasvaista keittoa saa käyttämällä vähärasvaista tai paistijauhelihaa. Tacotyyppinen mauste (tölkissä oleva) sopii niille, jotka haluavat keittoonsa tulisuutta. Suolaa kannattaa laittaa harkiten, mutta mikäli lihaliemi on suolatonta, voi vähän suolaa lisätä.

4:lle
n.1lvettä + 1-2 vähärasvaista liemikuutiota tai 2 rkl lihafondia
400-500gtomaattimurskaa
400gpaistijauhelihaa
1psbaby-porkkanoita tmv. (n. 200 g pakaste)
1pssuikalejuureksia (n. 200 g pakaste)
1pssokeriherneen palkoja tai vihreitä papuja (n. 300 g pakaste)
2dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
tai Keltainen Sydän Makaronia
2sipulia renkaina
1-2rkltaco-maustetta
1tlkokonaisia musta- tai roseepippureita
hienonnettua basilikaa
(suolaa)

Valmistusohje

Kuumenna lihaliemi ja tomaattimurska sekä sipulit renkaina ja pippurit. Lisää pakastekasvikset, odota kunnes kiehahtaa uudelleen. Ota sormin (tai lusikalla) nokareita jauhelihasta ja pudota ne kiehuvaan liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta. Anna kypsyä 7 min. Älä keitä liikaa. Kun pasta on lähes kypsä, lisää basilikaa ja tarkista maku. Mausta tarpeen mukaan suolalla. Lisää tilkka vettä, jos keitto on liian sakeaa. Tarjoile raejuuston tai kevyen feta-, salaatti- tai muun vastaavan juuston kera, myös "tuorejuustosilmä" sopii.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)