Nokkospiirakka Ricotta-parmankinkkutäytteellä

Nokkospiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä
  • Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pehmeistä rasvoista leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina.
  • Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
  • Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Onnistuu myös Ruistaikinaan.
22-26 cm:n hieman korkeareunainen piirakkavuoka
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
2rkloliiviöljyä
200gryöpättyjä nokkosia (tai pinaatinlehtiä) (n. 1 litra)
2sipulia varsineen
2-4valkosipulinkynttä hienonnettuna
½-1 tlmustapippuria rouheena
1-2rkltuoretta basilikasilppua
1-2rklsitruunanmehua
100gParmankinkkua suikaleina
200gricottajuustoa kuutioina
2dlparmesaanijuustoa raasteena (1 pss)
1dlkermaa
2munaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit pannussa, lisää mausteet.

Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan sitruunanmehu, kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Voit käyttää nokkosen tilalla pinaattia. Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)