Nokkospiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Nokkospiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen, laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.  Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Onnistuu myös Ruistaikina-pohjaan.  Nokkoset voi halutessaan korvata pinaatilla.

Katso video ohjeen alta, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Elina Laine leipovat tämän piirakan.

Hieman korkeareunainen piirakkavuoka, halkaisija 22-26 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa(380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
2rkloliiviöljyä
200gryöpättyjä nokkosia (n. 1 litra)
2sipulia varsineen
(2-4valkosipulinkynttä hienonnettuna)
½-1tlmustapippuria rouheena
1-2rkltuoretta basilikasilppua
1-2rklsitruunamehua
100gparmankinkkua suikaleina
200gricottajuustoa kuutioina
2dlparmesaanijuustoraastetta
1dlkermaa
2munaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit öljyssä pannulla, lisää mausteet.  Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan sitruunamehu, kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)