Nokkospiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Nokkospiirakka Ricotta-parmankinkkutäytteellä

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

7 arviota
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
55 min

Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pehmeistä rasvoista leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Onnistuu myös Ruistaikinaan.

Ainekset 22-26 cm:n hieman korkeareunainen piirakkavuoka annosta

Pohja:
Täyte:
2
rkl
oliiviöljyä
200
g
ryöpättyjä nokkosia (tai pinaatinlehtiä) (n. 1 litra)
2
sipulia varsineen
2-4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½-1
tl
mustapippuria rouheena
1-2
rkl
tuoretta basilikasilppua
1-2
rkl
sitruunanmehua
100
g
Parmankinkkua suikaleina
200
g
ricottajuustoa kuutioina
2
dl
parmesaanijuustoa raasteena (1 pss)
1
dl
kermaa
2
munaa

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit pannussa, lisää mausteet.

  2. Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan sitruunanmehu, kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Voit käyttää nokkosen tilalla pinaattia. Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.