Neljän Viljan Sämpylät

1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 15 kpl
5 | dl | maitoa tai laktoositonta maitojuomaa |
50 | g | hiivaa |
1-2 | tl | suolaa |
1 | rkl | siirappia |
50 | g | voita |
3 | dl | Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita |
n.8 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi ja voisula. Lisää hiutaleet ja jauhot ja alusta taikina tavalliseen tapaan.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi. Kohota hyvin ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (2)
Minkä ihmeen takia sämpylöihin ja yleensä vaaleaan leipään pitää laittaa siirappia. Se tekee niistä enemmän pullan makuisia, vaikka makeus tuntuisi vain heikosti. Meidän perheessä ohitetaan kaikki reseptit ja kaupan leivät, joihin on lisätty siirappia tai sokeria.
Leivän pitää maistua viljalle, ei sokerille. Saaristolaisleipä on asia erikseen, se on perinneruoka, jota kyllä itse en syö juuri sen makeuden vuoksi.
Kommentoi reseptiä