Neljän Viljan Sämpylät

Neljän Viljan Sämpylät
noin 15 kpl
5dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
1rklsiirappia
50gvoita
3dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
n.8dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi ja voisula. Lisää hiutaleet ja jauhot ja alusta taikina tavalliseen tapaan.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi. Kohota hyvin ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Minkä ihmeen takia sämpylöihin ja yleensä vaaleaan leipään pitää laittaa siirappia. Se tekee niistä enemmän pullan makuisia, vaikka makeus tuntuisi vain heikosti. Meidän perheessä ohitetaan kaikki reseptit ja kaupan leivät, joihin on lisätty siirappia tai sokeria. Leivän pitää maistua viljalle, ei sokerille. Saaristolaisleipä on asia erikseen, se on perinneruoka, jota kyllä itse en syö juuri sen makeuden vuoksi.
Hiivataikinan kohoaminen kuluttaa sokeria. Pieni määrä siirappia tai sokeria edistää hiivan toimintaa ja antaa sämpylöihin väriä. Siirapin tai sokerin lisäys taikinaan ei ole välttämätöntä, mutta se nopeuttaa ja parantaa taikinan kohoamista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta