Naposteluherkut glögin seuraksi

Myllyn Paras
40-50 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
tai Lehtitaikinaa (500 g)
Täyte 1:
palvikinkkua
sinappia
persilja- ja sipulisilppua
Täyte 2:
kevytsinihomejuustoa
pähkinärouhetta
Täyte 3:
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa murustettuna
rosepippuria
hienonnettua persiljaa ja/tai silputtuja oliiveja
Täyte 4:
savukalaa tai kylmäsavulohta
tilli- tai ruohosipulisilppua

Valmistusohje

Kauli taikinalevyt noin 10 x 20-30 cm:n kokoisiksi levyiksi. Ripottele ja levitä päälle valitsemiasi täytevaihtoehtoja. Kierrä levy tiukalle rullalle pitkästä reunasta.

Leikkaa rullasta 1-3 cm:n viipaleita ja nosta pellille leivinpaperin päälle pystyyn tai kyljelleen kiekoiksi. Kolmen cm pystyviipaleet voit painaa keskeltä korvapuustin tapaan. Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele pinnalle rosèpippureita, yrttejä, unikon- tai kurpitsansiemeniä.

Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 10-14 minuuttia koosta riippuen kauniin värisiksi ja rapeiksi. Naposteluherkut maistuvat parhailta lämpiminä (lämmitä tarvittaessa uunissa, mikrossa leivonnaisista tulee pehmeitä).

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)