Helpot eväät saat lapsille ja lapsenmielisille tekemällä nakkipiiloja.

Nämä valmistuvat helposti: kääräise nakki taikinan sisään, mukaan mieleisiä mausteita ja uuniin paistumaan.

Lapsetkin osaavat tehdä eli herkut voidaan valmistella yhdessä.

Ainekset 15-16 annosta

Täyte:
15-16
nakkia
(chili)tomaattiketsuppia
1-2
rkl
pizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
Päälle:
munaa
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa, kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi.

  2. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot.

  3. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin. Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

VINKKI: "Nakkipiilopiknikin" voi tehdä vaikka lasten tai lapsenmielisen seuran kanssa telttaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

97 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.