Nakkipiilot

Nakkipiilot

Helpot eväät saat lapsille ja lapsenmielisille tekemällä nakkipiiloja. Nämä valmistuvat helposti: taikinan sisään nakki, mukaan mieleisiä mausteita ja uuniin paistumaan. Lapsetkin osaavat tehdä eli voidaan valmistella yhdessä.

15-16 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
15-16nakkia
(chili)tomaattiketsuppia
1-2rklpizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
Päälle:
munaa
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa, kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi. Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin. Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min

VINKKI: "Nakkipiilopiknikin" voi tehdä vaikka lasten tai lapsenmielisen seuran kanssa telttaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (48)

Ovat kyllä jumalaisia herkkuja nämä. Reseptin tekijälle kuitenkin pieni miinus. Ottaen huomioon, että kyseessä on nakkipiilot, niin olet piilottanut nakit todella huonosti. Noistahan näkee pikkulapsikin, että nakit ovat taikinan sisässä. Ensi kerralla kannattaa tähän kiinnittää huomiota. Meillä näin sanotaan nakkikätköiksi, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä.
No oli ne ihan hyviä
Ihan sairaan hyviä ku kokeilin tos viimeviikol täs.
Aivan sairaan hyviä vaikka tein vähän omalla reseptillä :) Suosittelen kaikille tekemään tälläisiä
Siis tein nakkipiiloja eri lisukkeilla. Savulohi, pekoni, kinkku. Kaikki maistu sairaan hyviltä joten testasin miltä maistuu kaikki yhdessä! Aivan taivaallista!!!
PARAS KOSKAAN.
Mikä on teidän mielestä paras lisuke nakin kanssa taikinan sisään?
Erilaiset juustot sopivat hyvin nakkipiiloihin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Riittääkö 1/3 taikinalevystä/nakki, jos haluan lisätä vielä juustoraastetta? Muissa resepteissä suositellaan käyttämään 1/2 taikinalevyä per nakki. Auttakee!!
Mikäli käyttää lehtitaikinalevyjä, niin silloin taikinalevyt puolitetaan kahteen osaan. Torttutaikina- ja voitaikinalevyt ovat paksumpia, joten ne kaaviloidaan 1/3 pidemmiksi ja jaetaan sitten kolmeen osaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages