Haettu sivustolta 10.11.2024
59 kommenttia
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
25 min
Helpot eväät saat lapsille ja lapsenmielisille tekemällä nakkipiiloja.
Nämä valmistuvat helposti: kääräise nakki taikinan sisään, mukaan mieleisiä mausteita ja uuniin paistumaan.
Lapsetkin osaavat tehdä eli herkut voidaan valmistella yhdessä.
Ainekset 15-16 annosta
Täyte:
15-16
nakkia
(chili)tomaattiketsuppia
1-2
rkl
pizzamaustetta (tai oreganoa + basilikaa)
Päälle:
munaa
GoGreen seesaminsiemeniä
Ohje
- Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinaa, kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi ja leikkaa levyt aina kolmeksi neliöksi.
- Pistele neliöt. Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot.
- Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin. Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
VINKKI: "Nakkipiilopiknikin" voi tehdä vaikka lasten tai lapsenmielisen seuran kanssa telttaan.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
25.10.2022 - 17:51
Ihan sairaan hyviä!!!!
Anonyymi
kirjoitti
28.6.2022 - 09:55
OLI SITTEN HYVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!
Anonymous
kirjoitti
23.12.2019 - 12:34
Kiitos reseptistä, hyviä piiloja. Lapsetkin tykkäsivät.
Anonymous
kirjoitti
24.3.2021 - 18:04
In reply to Tuo vinkki kuullostaa by Anonymous (not verified)
Niin on hyvää
Anonymous
kirjoitti
15.1.2019 - 11:29
Upeeta sohvaruokaa miehille ja lapsille tv katseluun.
Anonymous
kirjoitti
6.3.2017 - 14:00
Aijai, on hyvii kyl.
Anonymous
kirjoitti
31.10.2018 - 01:10
In reply to aijjai o hyvii kyl by Anonymous (not verified)
NO NIIN ON
Anonymous
kirjoitti
27.3.2016 - 16:32
Ovat kyllä jumalaisia herkkuja nämä. Reseptin tekijälle kuitenkin pieni miinus. Ottaen huomioon, että kyseessä on nakkipiilot, niin olet piilottanut nakit todella huonosti. Noistahan näkee pikkulapsikin, että nakit ovat taikinan sisässä. Ensi kerralla kannattaa tähän kiinnittää huomiota. Meillä näin sanotaan nakkikätköiksi, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Anonymous
kirjoitti
27.7.2017 - 19:59
In reply to Ovat kyllä jumalaisia by Anonymous (not verified)
Koomista. Sama kai se on, millä nimellä niitä kutsuu. Mikä kirjoittamaton sääntö on, että ne kuuluu olla piilossa? Meillä nakit kyllä vilkkuvat nakkikääröistä. :) Ehkä ne ovat piilossa piiloissa. Huokaus.
Anonymous
kirjoitti
20.1.2017 - 17:04
In reply to Ovat kyllä jumalaisia by Anonymous (not verified)
Kyllä ne päät kuuluu olla näkyvillä! Mutta makuasioita...!
Anonymous
kirjoitti
23.3.2016 - 19:33
No oli ne ihan hyviä
Anonymous
kirjoitti
8.3.2016 - 21:06
Ihan sairaan hyviä ku kokeilin tos viimeviikol täs.
Anonymous
kirjoitti
27.2.2016 - 11:09
Aivan sairaan hyviä vaikka tein vähän omalla reseptillä :) Suosittelen kaikille tekemään tälläisiä
Anonyymi
kirjoitti
7.1.2016 - 01:54
Siis tein nakkipiiloja eri lisukkeilla. Savulohi, pekoni, kinkku. Kaikki maistu sairaan hyviltä joten testasin miltä maistuu kaikki yhdessä! Aivan taivaallista!!!
Anonyymi
kirjoitti
12.11.2015 - 20:08
PARAS KOSKAAN.
Anonyymi
kirjoitti
1.1.2015 - 18:12
Mikä on teidän mielestä paras lisuke nakin kanssa taikinan sisään?
Anonymous
kirjoitti
5.7.2018 - 15:09
Nakki ja sinappikurkkusalaattipedillä (n. reilu teelusikallinen)
Anonymous
kirjoitti
22.12.2016 - 11:17
Pekoni ja sinihomejuusto. Nam..
Anonyymi
kirjoitti
2.1.2015 - 00:00
Erilaiset juustot sopivat hyvin nakkipiiloihin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
3.10.2014 - 18:31
Riittääkö 1/3 taikinalevystä/nakki, jos haluan lisätä vielä juustoraastetta? Muissa resepteissä suositellaan käyttämään 1/2 taikinalevyä per nakki. Auttakee!!
Anonyymi
kirjoitti
6.10.2014 - 00:00
Mikäli käyttää lehtitaikinalevyjä, niin silloin taikinalevyt puolitetaan kahteen osaan. Torttutaikina- ja voitaikinalevyt ovat paksumpia, joten ne kaaviloidaan 1/3 pidemmiksi ja jaetaan sitten kolmeen osaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
26.7.2014 - 12:20
Unikonsiemeniä päälle, aurinkokuivattuja tomaatteja ja tuorejuustoa! Makeeta festariruokaa. Qstock, kesä, aurinko ja nämät :)
Anonyymi
kirjoitti
4.12.2013 - 15:41
Hyviä :) Nyt tässä syön tuloksia ;) Tein ysävän kaa :) Aivan mahtavia
Anonyymi
kirjoitti
16.11.2013 - 22:18
Nää on hyviä. Itse laitan aina tuorejuustoa oikein kunnolla väliin. NAM!!!
Anonyymi
kirjoitti
16.11.2013 - 14:21
Nakin lisäksi vaan savujuusto/cheddarjuustoviipale tai vähän Aurajuustomuruja, niin ovat täydellinen suolapala illanistujaisiin. Ja mikä parasta, maistuvat kaikenikäisille! Näistä saa aina kehuja :)
Anonyymi
kirjoitti
15.4.2013 - 20:22
Mä rupeen just leipoo!
Anonyymi
kirjoitti
16.2.2013 - 19:13
Pyöräyttää laatunakin vielä kipparijuuston puolikkaaseen tai pekoniin, niin jo on mainio hiukopala illanistujaisiin :P
Anonyymi
kirjoitti
30.12.2012 - 19:18
Voiko nämä jättää voitelematta tai voidella vedellä/maidolla jos ei ole munia?
Anonyymi
kirjoitti
31.12.2012 - 08:55
Voi jättää voitelematta tai käyttää esim. vettä tai maitoa voiteluun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
1.10.2012 - 20:05
Näähän on siis gourmet-ruokaa!
Anonyymi
kirjoitti
1.7.2012 - 22:41
Voi että, et ovat hyviä! Suosittelen kaikille lämpimästi! Nimim. kuikan poikanen
Anonyymi
kirjoitti
6.6.2012 - 23:28
Ai että oli hyviä nakkipiiloja! Kaikki lapset suorastaan ahmivat herkulliset nakkipiilot parempiin suihin :) Vinkkinä vielä, että mausteiden lisäksi majoneesi rapsakan pinnan päällä kruunaa herkun!
Anonyymi
kirjoitti
11.3.2012 - 15:43
Nämä ovat parhaita. Muille vinkki: kannattaa kokeilla.
Anonyymi
kirjoitti
11.3.2012 - 14:41
Varmaan on hyviä. Kokeilen heti, sillä en ole maistanut ennen.
Anonyymi
kirjoitti
20.10.2011 - 16:33
Näitä kokeilen tänään. :)
Anonyymi
kirjoitti
29.9.2011 - 18:13
HYVÄ JA NOPEA VALMISTAAA...
MAAILMAN PARHAITA....!!!
MAAILMAN PARHAITA....!!!
Anonyymi
kirjoitti
12.7.2010 - 20:57
Voiko näitä pakastaa?
Anonyymi
kirjoitti
13.7.2010 - 09:02
Voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
6.2.2010 - 11:19
Nakin ympärille vain juustonsiivu, muita mausteita ei tarvitse.
Anonyymi
kirjoitti
30.10.2009 - 14:32
Järkkäsin pikkusiskolle Halloween bileet, tää oli ihan paras ohje! (Katkenneita sormia, nam!)
Anonyymi
kirjoitti
10.2.2009 - 15:39
Tosi nameja...laitoin sisälle ketsupin lisäksi myös sinappia ja päälle seesaminsiemeniä. Herkullista.
Anonyymi
kirjoitti
20.1.2009 - 12:23
Linjoistaan huolehtiva muistaa kääriä pekoniviipaleen nakin ympärille:) Herkullisia.
Anonyymi
kirjoitti
22.4.2008 - 21:43
Menee kuin kuumille kiville. Lapsille maistuu nykyään paremmin suolainen, ja tämä on oiva sellainen. Helppo ja nopea. Kiitos!
Anonyymi
kirjoitti
30.3.2008 - 17:34
Tosi hyviä. On laitettu sisään sinappia ja ketsuppia:) Nams!
Anonyymi
kirjoitti
10.12.2007 - 18:15
Tosi jees. Itse lisäsin aurajuustomurua ja njami, pikkujouluihinkin sopivia naposteltavia.
Anonyymi
kirjoitti
3.11.2007 - 14:12
Serkun kanssa tehtiin ensimmäistä kertaa viime vuonna. Hyvä maku.
Anonyymi
kirjoitti
31.10.2007 - 20:18
Näitä meillä syödään usein iltapalaksi.Helppoja ja nopeita,mutta samalla aivan todella hyviä.
Anonyymi
kirjoitti
2.7.2007 - 23:06
Hyviä olivat! Terveellisempiä tulee, kun tekee nakkipiilot esim. sämpyläjauhoista. Tosi nam nam... vaatii kyllä enemmän vaivaamista, kaulimista ja kohottamista.
Anonyymi
kirjoitti
5.2.2007 - 18:04
Siis ihan bestoja... :D Tykkäsin aivan kauheesti ja vaik en ite syö mittää ku oon nii nirsoilevainen ni nää kyl kelpass.... :D
Anonyymi
kirjoitti
10.1.2007 - 12:13
Erityisesti chili antaa hyvää potkua nakkiherkkuun.
Anonyymi
kirjoitti
7.12.2006 - 17:37
Kivaa naposteltavaa illanistujaisiin,suolasuutta!
Anonyymi
kirjoitti
10.2.2006 - 15:32
Nää oli hyviä!! tein kokeeksi semmosiaki mihin panin nakin vierelle juustoraastetta+pizzamaustetta ja sit käärin rullalle. Ja ne oli vielä maukkaampia!!! :P -Hanna-
Anonyymi
kirjoitti
22.11.2005 - 18:59
hyvää naposteltavaa. pienellä vaivalla voi ilahduttaa väsynyttä poikaystävää :)
Anonyymi
kirjoitti
7.11.2005 - 21:03
"nakkireppuja" perheessämme on tehty jo pitkään.ohje poikkeaa nakkipiiloista vain ettemme käytä oreganoa, mutta sen sijaan sinihomejuustoa.hyvää oli myös nakkipiilo reseptillä tehty iltapala
Anonyymi
kirjoitti
8.3.2005 - 13:21
oikein hyviä ja helppotekoisia
Anonyymi
kirjoitti
24.10.2004 - 20:05
nää oli tosi hyviä, kelpasi jokaiselle meidän perheestä vaikka ronkeleita ovatkin!!=)
Anonyymi
kirjoitti
15.10.2004 - 20:25
Helppo ja käytännöllinen ohje, sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen!
Anonyymi
kirjoitti
18.8.2004 - 14:44
Kiitos, näistä saamme lapsemme koirasyntäreille mainioita "luita"
Anonyymi
kirjoitti
29.6.2004 - 21:19
Meidän lasten suosikki saunan jälkeen!!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R