Mustikka-tuorejuusto Joulutortut

Mustikka-tuorejuusto Joulutortut
  • Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on margariinilla leivottua ja laktoositonta.
  • Taittele ensin tortun sakarat keskelle, nipistä yhteen kostutetuin sormin ja lisää vasta sen jälkeen hillo, jotta tortut pysyvät kasassa.
  • Voit taitella eri mallisia torttuja, katso vinkit tästä.
  • Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta kannattaa kokeilla myös muita paistonkestäviä hilloja.
8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
tai Voitaikinaa (500 g)
Mustikka-tuorejuustotäyte:
100gsitruuna- tai vaniljatuorejuustoa
150gpaistonkestävää mustikkamarmeladia

Valmistusohje

Muotoile taikinasta tähtitorttuja. Yhdestä levystä syntyy 2 torttua. Taittele ensin torttujen joka toinen sakara keskelle, paina kiinni kostutetuin käsin. Laita pieni teelusikka mustikkamarmeladia ja pieni teelusikka tuorejuustoa tähtitorttujen keskelle (luumuhillon tilalle).

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min. Sihtaa kypsien torttujen päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

VINKKI: Kokeile reseptiä myös muilla marmeladeilla ja juustoilla, esim. sinihomejuustolla ja aprikoosimarmeladilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)