Mustikka-tuorejuusto Joulutortut

Mustikka-tuorejuusto Joulutortut

Voitaikina on voilla leivottua - Torttutaikina on margariinilla leivottua ja laktoositonta. Taittele ensin tortun sakarat keskelle, nipistä yhteen kostutetuin sormin ja lisää vasta sen jälkeen hillo, jotta tortut pysyvät kasassa. Voit taitella eri mallisia torttuja, katso vinkit tästä. Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta kannattaa kokeilla myös muita paistonkestäviä hilloja.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (500 g)
tai Voitaikinaa (500 g)
Mustikka-tuorejuustotäyte:
100gsitruuna- tai vaniljatuorejuustoa
150gpaistonkestävää mustikkamarmeladia

Valmistusohje

Muotoile taikinasta tähtitorttuja. Yhdestä levystä syntyy 2 torttua. Taittele ensin torttujen joka toinen sakara keskelle, paina kiinni kostutetuin käsin. Laita pieni teelusikka mustikkamarmeladia ja pieni teelusikka tuorejuustoa tähtitorttujen keskelle (luumuhillon tilalle). Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min. Sihtaa kypsien torttujen päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

VINKKI: Kokeile reseptiä myös muilla marmeladeilla ja juustoilla, esim. sinihomejuustolla ja aprikoosimarmeladilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)