Mossen kaalipiirakka

Myllyn Paras
uunipellillinen
Taikina:
250gmargariinia tai voita
2dlvettä
2munan keltuaista
1tlsuolaa
1tlsokeria
50ghiivaa
7-7½dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipäjauhoja
Täyte:
1kgkaalia
pullomargariinia tai öljyä
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
munaa tai munan keltuaista

Valmistusohje

Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja hauduta se miedolla
lämmöllä pehmeäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä kaali.

Sulata rasva isossa kattilassa. Lisää vesi ja odota kunnes
seos on kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon keltuaiset, suola, sokeri ja murustettu
hiiva sekä jauhot vähitellen kauhalla vatkaten. Jaa taikina kahden
leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin tasaisiksi levyiksi. Peitä
ja anna kohota hetken aikaa.

Levitä haudutettu kaali toiselle levylle ja nosta toinen
levy kanneksi. Nipistä reunat kiinni, voitele pinta ja pistele haarukalla.
Paista 200-asteessa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Tarjoa kaalipiirakka lämpimänä esim. mehevän
porkkana-kurkkuraasteen kanssa.

Resepti:
Marja Mosander/Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi hyvä, helppo tehdä, maistuva, säilyvä, ellei tule heti syödyksi. Seuraan mielelläni kasvisruokien reseptejä ja usein kokeilen niitä.