Ainekset uunipellillinen annosta

Taikina:
250
g
margariinia tai voita
2
dl
vettä
2
munan keltuaista
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
50
g
hiivaa
Täyte:
1
kg
kaalia
pullomargariinia tai öljyä
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
munaa tai munan keltuaista

Ohje

  1. Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja hauduta se miedolla lämmöllä pehmeäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä kaali. Sulata rasva isossa kattilassa. Lisää vesi ja odota kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon keltuaiset, suola, sokeri ja murustettu hiiva sekä jauhot vähitellen kauhalla vatkaten.

  2. Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin tasaisiksi levyiksi. Peitä ja anna kohota hetken aikaa. Levitä haudutettu kaali toiselle levylle ja nosta toinen levy kanneksi.

  3. Nipistä reunat kiinni, voitele pinta ja pistele haarukalla. Paista 200-asteessa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia. Tarjoa kaalipiirakka lämpimänä esim. mehevän porkkana-kurkkuraasteen kanssa.

Resepti:
Marja Mosander/Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.