Ainekset 2 lettileipää annosta

5
dl
kiehuvaa vettä
2
dl
kylmää vettä
50
g
hiivaa
2
tl
suolaa
2
rkl
anista, fenkolia tai kuminaa
2
rkl
tummaa sokeria
3
rkl
(rypsi)öljyä
Pinnalle:
kaikkia taikinareseptin eri hiutaleita

Ohje

  1. Kaada kiehuva vesi hiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota 10 min. Lisää kylmä vesi. Kokeile nesteen lämpötila, se ei saa ylittää 37 astetta eli kädenlämpöä. Murusta joukkoon hiiva, lisää mausteet, rasva ja suurin osa jauhoista.

  2. Alusta taikina koneella tai käsin ja lisää tarpeen mukaan jauhoja. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja painele ilmakuplat pois.

  3. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä n. 30 cm pitkiä ja n. 4 cm paksuja nauhoja. Käytä yhteen leipään aina 2 pitkää nauhaa ja letitä. Avaa tästä letitysohje PDF-muodossa.

  4. Anna leipien kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

  5. Voitele lettileipien pinnat vedellä tai veden ja siirapin seoksella ja ripottele päälle kaikkia leivonnassa käyttämiäsi hiutaleita. Paista 200-asteessa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.