Monen viljan lettileipä

Monen viljan lettileipä
2 lettileipää
2 dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
5dlkiehuvaa vettä
2dlkylmää vettä
50ghiivaa
2tlsuolaa
2rklanista, fenkolia tai kuminaa
2rkltummaa sokeria
n.12dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
3rkl(rypsi)öljyä
Pinnalle:
kaikkia taikinareseptin eri hiutaleita

Valmistusohje

Kaada kiehuva vesi hiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota 10 min. Lisää kylmä vesi. Kokeile nesteen lämpötila, se ei saa ylittää 37 astetta eli kädenlämpöä. Murusta joukkoon hiiva, lisää mausteet, rasva ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina koneella tai käsin ja lisää tarpeen mukaan jauhoja. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja painele ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä n. 30 cm pitkiä ja n. 4 cm paksuja nauhoja. Käytä yhteen leipään aina 2 pitkää nauhaa ja letitä. Avaa tästä letitysohje PDF-muodossa. Anna leipien kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele lettileipien pinnat vedellä tai veden ja siirapin seoksella ja ripottele päälle kaikkia leivonnassa käyttämiäsi hiutaleita. Paista 200-asteessa uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voiko tätä leipää kohottaa kylmässä yön yli?
Voi kohottaa kylmässä yön yli. Silloin hiiva kannataa lisätä viileään nesteeseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti. Käytin tosin oliiviöljyä ja päälle laitoin vielä auringonkukansiemeniä.