Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm annosta

Pohja:
Täyte:
2-3
rkl
voita
1
nippu (puna)sipuleita varsineen
400
g
kukkakaalia (1 pieni)
400
g
parsakaalia (1 pieni)
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
dl
tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
2
dl
ranskankermaa (1 tlk)
200
g
mustapippurituorejuustoa
100
g
mustaleima-emmentaljuustoraastetta
1
muna

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Valmista täyte paistamalla pannussa voissa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.

  3. Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

  4. Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle.

  5. Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra. Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.