Mehevä Hapankaalipiirakka

Myllyn Paras
piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
300gvähärasvaista jauhelihaa (esim. naudan paistijauhelihaa)
1sipuli tai pala purjoa
1tlmustapippuria
½tlsuolaa tai 1 rkl soijakastiketta
1tlpaprikajauhetta
1tlkuivattua basilikaa
300gluomu hapankaalia
½-1paprikaa
2dlkermaa (tai 1 prk kermaviiliä + 1 muna)
2munaa
1-2dljuustoraastetta
kuivattuja tai tuoreita yrttejä
(pippuria)

Valmistusohje

Painele sulanut piirakkapohja pyöreän piirakkavuoan pohjalle.

Paista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta mieleiseksi, mutta
älä ylisuolaa. Lisää kuumalle pannulle hapankaali ja kuutioitu paprika. Kääntele
muutama minuutti, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Tarkista maku ja lisää
tarvittaessa mausteita. Kaada täyte pohjan päälle.

Sekoita kerma tai kermaviili ja munat. Lisää joukkoon juustoraaste ja yrtit.
Kaada seos täytteen päälle ja kääntele täytettä tarvittaessa kevyesti, jotta
seos levittyy tasaisesti.

Paista 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin,
noin 30 minuuttia. Peitä piirakan pinta tarvittaessa foliolla ja kokeile
kypsyyttä esim. haarukan avulla.

Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä raikasta
salaattia.

Resepti:
Henna Pöllänen. Kunniamaininta Maku-lehden ja Myllyn Paras Oy:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Piirakka on todella herkullinen. Olen tehnyt sitä niin arkeen kun juhlaankin. Suosittelen!
Todella maukas ja mehevä piirakka. Hapankaali ei juurikaan maistu, kumma kyllä. Olen jo monesti tätä piirakkaa leiponut.