Ainekset piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
300
g
vähärasvaista jauhelihaa (esim. naudan paistijauhelihaa)
1
sipuli tai pala purjoa
1
tl
mustapippuria
½
tl
suolaa tai 1 rkl soijakastiketta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua basilikaa
300
g
luomu hapankaalia
½-1
paprikaa
2
dl
kermaa (tai 1 prk kermaviiliä + 1 muna)
2
munaa
1-2
dl
juustoraastetta
kuivattuja tai tuoreita yrttejä
(pippuria)

Ohje

  1. Painele sulanut piirakkapohja pyöreän piirakkavuoan pohjalle.

  2. Paista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta mieleiseksi, mutta älä ylisuolaa. Lisää kuumalle pannulle hapankaali ja kuutioitu paprika. Kääntele muutama minuutti, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

  3. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita kerma tai kermaviili ja munat. Lisää joukkoon juustoraaste ja yrtit. Kaada seos täytteen päälle ja kääntele täytettä tarvittaessa kevyesti, jotta seos levittyy tasaisesti.

  4. Paista 200 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin, noin 30 minuuttia. Peitä piirakan pinta tarvittaessa foliolla ja kokeile kypsyyttä esim. haarukan avulla.

  5. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Resepti:
Henna Pöllänen. Kunniamaininta Maku-lehden ja Myllyn Paras Oy:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.