Marjayllätykset

Marjayllätykset

Ihanat pullukat unelmaleivokset syntyvät voitaikinan ja tuulihattutaikinan yhteiskäytöllä.

Täytteeksi tulee raikas ja ilmava rahka kera tuoreiden kauden marjojen: vadelmia, herukoita, karviaisia, karhunvattuja, puolukoita ja mansikoita.

Ihanuuden kruunaa valitsemasi tuoreen yrtin maku, esim. minttu, basilika, sitruunamelissa tai laventeli.

15 kpl
Pohjaosat:
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Tuulihattuosat:
dlvettä
25gvoita
1dMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
(⅓tlleivinjauhetta)
2munaa
Yrttirahka marjoilla:
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
200gmaitorahkaa
1dltuoretta yrttisilppua, esim. minttua, basilikaa, sitruunamelissaa tai laventelia
5dlmarjoja, esim. vadelmia, herukoita, karviaisia, karhunvattuja, puolukoita, mansikoita
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Kauli
sulaneet taikinalevyt ⅓ pidemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeksi
neliöksi.

Kiehauta tuulihattuja
varten vesi ja rasva kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä
kerralla. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta
uudelleen sekoittaen niin, että taikina irtoaa kattilan reunoista. Siirrä
kattila taas pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi muna sähkövatkaimella. Anna
taikinan jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa joukkoon toinen muna. Leivinjauhe ei
ole tarpeen, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen munan kanssa.

Nosta teelusikalla nokare
tuulihattutaikinaa jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Nosta
voitaikinaneliöiden kulmat ylös keskelle hyvin nipistäen kostutetuin käsin,
voitele munalla. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 25-30 min.

Vaahdota
täytettä varten kerma, lisää rahka ja sokerit sekä tuore minttusilppu. Täytä
leivokset jäähtyneinä mintturahkalla ja marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)