Ainekset paistosvuoallinen, halkaisija 26-28 cm annosta

1
tl
leivinjauhetta
1
dl
hunajaa tai fariinisokeria
1
dl
voisulaa tai pullomargariinia
1
muna
Vuoan leivitys:
voita
Marjatäyte:
n.5
dl
marjoja (voi olla pakasteena), esim. puolukoita, herukoita, marja-aroniaa, vadelmia, mustikoita
Muruseos:
¾
dl
voisulaa tai pullomargariinia
1
dl
hunajaa tai fariinisokeria
1
tl
inkivääriä (tai kanelia tai vaniljasokeria)
Marenki:
2
munan valkuaista
2
rkl
sokeria

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää pohjan muut aineet ja sekoita taikinaksi. Levitä taikina voidellun ja leseillä leivitetyn paistosvuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä päälle marjat (jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisinä).

  3. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min. 

  4. Vatkaa sillä aikaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Pursota marenki kauniisti paistoksen päälle. Jatka paistamista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes marenki saa kauniin värin.

VINKKI: Voit käyttää muruseokseen myös muita Myllyn Paras -hiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.