Marjamuru

Marjamuru
paistosvuoallinen, halkaisija 26-28 cm
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1dlhunajaa tai fariinisokeria
1dlvoisulaa tai pullomargariinia
1muna
Vuoan leivitys:
voita
Myllyn Paras Kauraleseitä
Marjatäyte:
n.5dlmarjoja (voi olla pakasteena), esim. puolukoita, herukoita, marja-aroniaa, vadelmia, mustikoita
Muruseos:
¾dlvoisulaa tai pullomargariinia
1dlhunajaa tai fariinisokeria
1tlinkivääriä (tai kanelia tai vaniljasokeria)
4-5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
Marenki:
2munan valkuaista
2rklsokeria

Valmistusohje

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää pohjan muut aineet ja sekoita taikinaksi. Levitä taikina voidellun ja leseillä leivitetyn paistosvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat (jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen päälle. 

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min. 

Vatkaa sillä aikaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Pursota marenki kauniisti paistoksen päälle. Jatka paistamista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes marenki saa kauniin värin.

VINKKI: Voit käyttää muruseokseen myös muita Myllyn Paras -hiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oli hyvä ja terveellinen jälkiruoka.