Tähän paistokseen sopivat sekä tuoreet että pakastetut marjat. Erityisesti keväällä kun pakastinta tyhjennetään uutta satoa varten, paistokset ovat suosittuja.

Marjapaistos on hyvä jälkiruoka, siinä voi käyttää täysjyväviljaa eli tummaa vehnäjauhoa ja täysjyväruisjauhoja sekä täysjyväruis ja -kaurahiutaleita sekä marjoja.

Muruseos tuo makua paistoksen pintaan. Herkutteluhetkinä paistoksen kanssa pieni määrä jätskiä on paikallaan tai isompi määrä ja kunnon ulkoilulenkki.

Ainekset paistovuoallinen, halkaisija 25-28 cm annosta

1
tl
leivinjauhetta
1
dl
tummaa tai fariinisokeria
1
dl
pullomargariinia tai voisulaa
1
muna
Täyte:
2-3
dl
mustikoita tai mustaherukoita
2-3
dl
vadelmia
Muruseos:
½
dl
pullomargariinia tai voisulaa
1
dl
tummaa tai fariinisokeria

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun ja hiutaleilla leivitetyn paistos- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä päälle marjat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos marjojen päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min. Maistuu jälkiruoaksi sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

VINKKI: Voit käyttää myös puolukoita tai muita marjaseoksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.