Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat Marjaleivoksia I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

Ainekset 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikonivuokaa tai foliovuokaa (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (25-30 cm) annosta

Piiraspohjat:
Kypsälle pohjalle:
4
dl
marjoja survottuna, esim. herukoita tai karviaisia
Täytevaahto:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
1
tlk
vaniljarahkaa (200 g)
1
dl
Marianne-rouhetta
Koristeeksi:
marjoja, esim. herukoita tai karviaisia
mintunlehtiä tai ranskanpastilleja

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina pienten sydän- tms. piirasvuokien pohjille ja reunoille. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi, isoa piiraspohjaa n. 15 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos Marianne-rouheella. 

  3. Survo marjat, levitä piiraille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele tuoreilla marjoilla, yrteillä tai ranskanpastilleilla.

VINKKI: Halutessasi tummemman pohjan, käytä Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Katso videovinkit

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.