Marjaleivokset

Marjaleivokset

Paula-tyttö Noora Ylikoski, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat Marjaleivoksia I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikonivuokaa tai foliovuokaa (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (25-30 cm)
Piiraspohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikina, makeaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
4dlmarjoja survottuna, esim. herukoita tai karviaisia
Täytevaahto:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
1tlkvaniljarahkaa (200 g)
1dlMarianne-rouhetta
Koristeeksi:
marjoja, esim. herukoita tai karviaisia
mintunlehtiä tai ranskanpastilleja

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina pienten sydän- tms. piirasvuokien pohjille ja reunoille. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi, isoa piiraspohjaa n. 15 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos Marianne-rouheella.  Survo marjat, levitä piiraille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele tuoreilla marjoilla, yrteillä tai ranskanpastilleilla.

VINKKI: Halutessasi tummemman pohjan, käytä Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Mielenkiintoinen piirasresepti. Pitää kokeilla.