Mansikkapiiras Karkkivaahdolla

Mansikkapiiras Karkkivaahdolla

Piiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään karkkirouheita, esim. Daim-rouhetta, Marianne-rouhetta tai pieniä lakritsipaloja. Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, lakat/hillat, tyrni tai herukat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!

4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikonia tai foliota, halkaisija n. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka
Piiraspohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n.3dlmansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
2tlsitruunamehua
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlvaniljasokeria
150gMarianne-rouhetta, Daimia rouhittuna tai lakritsia pieneksi pilkottuna
Koristeeksi:
mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina 4 osaan eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja valitsemallasi karkkirouheella. Halutessasi voit jakaa vaahdon osiin ja laittaa niihin jokaiseen eri karkkirouheita – näin saat erilaisia makuja piiraisiin. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)