Hyydytetty juustokakku on yksi suosituimpia kakkuja, eritoten mansikasta valmistettuna.

Liivatelehtien käyttö ei ole vaikeaa, kunhan muistaa liottaa ne ensin kylmässä vedessä, sulattaa ne kiehuvaan nesteeseen ja jäähdyttää hetken ennen kylmiin aineisiin lisäämistä. Kun liivatehyydyke on valmis, seos tulee välittömästi kaataa vuokaan, jotta seos ei ala hyytyä valmistuskulhoon.

Kauniin punaista mansikkamehua syntyy, kun sulattaa pakastemansikoita ja valuttaa niistä hyvin sulaneina mehua siivilän läpi.

Juustokakun voi valmistaa 1-2 vrk ennen tarjoilua tai sen voi myös pakastaa.

Ainekset 1 kakku, irtopohjavuoka ⌀ n. 21 cm, n. 15 palaa annosta

Pohja
Täyte
8
liivatelehteä
½
dl
limenmehua (2-3 limettiä)
n. 8
dl
mansikoita (400 g)
2
dl
tomusokeria
3
rkl
tequilaa
2
rkl
sitruslikööriä
4
dl
vispikermaa
500
g
maustamatonta tuorejuustoa
Kiille
½
dl
limenmehua (2-3 limettiä)
3
liivatelehteä
dl
mansikkamehua
Koristelu
mansikoita
limen viipaleita

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttu- tai kakkuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
  2. Liuota liivatteita runsaassa, kylmässä vedessä n. 5 min pehmeiksi. Purista limeistä n. ½ dl mehua ja siirrä mehu n. 2–3 dl:n lasiin/kippoon. Purista liivakoista liotusvesi pois ja nosta ne mehun joukkoon. Kuumenna seos mikrossa kiehuvaksi niin, että liivakot sulavat kokonaan.
  3. Survo mansikat sokerin kanssa soseeksi korkeassa kannussa sauvasekoittimella tai vastaavalla. Mausta marjasose tequilalla ja sitrusliköörillä.  
  4. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi isossa kulhossa ja vaahdota mukaan tuorejuusto. 
  5. Sekoita liivate-limemehu marjasoseen joukkoon nopeasti ja valuta tämä seos vaahdon joukkoon samalla vatkaten hetken nopeasti. Kaada täytemassa heti vuokaan kakkupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa 2–3 tuntia tai pidempään.
  6. Liuota koristehyytelön liivatteita runsaassa, kylmässä vedessä n. 5 min pehmeiksi. Purista limeistä ½ dl mehua ja siirrä mehu n. 3 dl:n lasiin/kippoon. Purista liivakoista liotusvesi pois ja nosta ne mehun joukkoon. Kuumenna seos mikrossa kiehuvaksi niin, että liivakot sulavat kokonaan.
  7. Lisää kylmä mansikkamehu joukkoon. Levitä jäähtynyt mehuseos hyytyneen täytteen päälle ja anna kakun hyytyä vähintään 2–3 tuntia tai pidempään.
  8. Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Kakku irtoaa helpoiten vuoasta, kun lämmität reunoja nopeasti kuuman pyyhkeen avulla. Koristele kakku mansikoilla ja ohuilla limeviipaleilla.
     
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.