Herkullisten Mansikka-marianne muropiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään Marianne-karkkirouhetta.

Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, lakat/hillat, tyrni tai herukat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna karkin ja kauramurotaikinan kanssa.

Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!

Ainekset 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija n. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka, noin 8 annosta

Piiraspohjat:
Kypsälle pohjalle:
n.3
dl
mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
2
tl
sitruunamehua
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
1
tl
vaniljasokeria
150
g
Marianne-rouhetta
Koristeeksi:
mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina 4 osaan eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

  3. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.