Ainekset 4:lle annosta

1
lenkkimakkara (400-500 g)
1-2
sipulia
1
rkl
rypsiöljyä
2
omenaa
3-4
dl
vettä + ½ lihaliemikuutio tai ½ rkl vasikanfondia
n.1
rkl
sinappia
mustapippuria myllystä
hienonnettua persiljaa
Palsternakka-perunamuusi:
n.600
g
jauhoisia perunoita
200-300
g
palsternakkaa
keitinvettä
tilkka rypsiöljyä
ripaus suolaa

Ohje

Makkara-omenastroganov:

  1. Kuutioi makkara ja silppua sipuli. Lirauta paistokasariin öljy, kuumenna hetki ja lisää sipulisilppu ja hetken kuluttua makkarat. Kuullota ja anna ruskistua kevyesti.

  2. Ripottele sekaan vehnäjauhot, sekoita ja anna kiehahtaa hetken aikaa ennen nesteen lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen.

  3. Lisää joukkoon kuutioidut omenat, vasikanfondi ja sinappi. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua.

Palsternakka-perunamuusi:

  1. Kuori ja lohko perunat ja palsternakka ja keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Kaada keitinvesi talteen.

  2. Soseuta perunat ja vatkaa joukkoon sopiva määrä keitinvettä. Mausta öljyllä ja suolalla. Voit käyttää palsternakan tilalla esim. porkkanaa, selleriä tai kurpitsaa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.