Makkara-omenastroganov ja Palsternakkaperunamuusi

Myllyn Paras

Katso myös herkullinen resepti: Omenainen makkarakastike ja kiharaspagettia!

4:lle
1lenkki (400-500 g)
1-2sipulia
1rklrypsiöljyä
2omenaa
n.1½rklMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
3-4dlvettä + ½ lihaliemikuutio tai ½ rkl vasikanfondia
n.1rklsinappia
mustapippuria myllystä
hienonnettua persiljaa
Palsternakka-perunamuusi:
n.600gjauhoisia perunoita
200-300gpalsternakkaa
keitinvettä
tilkka rypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohje

Makkara-omenastroganov: Kuutioi makkara ja silppua sipuli. Lirauta paistokasariin öljy, kuumenna hetki ja lisää sipulisilppu ja hetken kuluttua makkarat. Kuullota ja anna ruskistua kevyesti. Ripottele sekaan vehnäjauhot, sekoita ja anna kiehahtaa hetken aikaa ennen nesteen lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Lisää joukkoon kuutioidut omenat, vasikanfondi ja sinappi. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ennen tarjoilua. Palsternakka-perunamuusi: Kuori ja lohko perunat ja palsternakka ja keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. Kaada keitinvesi talteen. Soseuta perunat ja vatkaa joukkoon sopiva määrä keitinvettä. Mausta öljyllä ja suolalla. Voit käyttää palsternakan tilalla esim. porkkanaa, selleriä tai kurpitsaa.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)