Ruskea jauhelihakastike ja rakettispagetti

Ruskea jauhelihakastike ja rakettispagetti

Jauhelihakastike ja spagetti ovat taatusti jokaisen lapsen ja aikuisenkin mieleen!  Vaihtelua ja vähän makuvivahdetta perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen tuo tomaattipyre.  Näin syksyllä voit korvata perinteisen naudan jauhelihan vaikka hirven tai peuran jauhelihalla, kuten itse teen.

1sipuli
1valkosipulinkynsi
2rklöljyä/voita
400-500gjauhelihaa (nautaa, hirveä, peuraa, vasikkaa tms.)
3rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5-6dlvettä
2rkltomaattipyreetä
2rklworchester-kastiketta
1lihaliemi- tai fondikuutio
paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
Myllyn Paras Täysjyvä Raketti Spagettia

Valmistusohje

Silppua sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Ripottele vehnäjauhot ruskistuneen jauhelihaseoksen päälle ja pyörittele vielä hetki, siten jauhot vähän "kypsyvät". Kaada sekaan vesi ja sekoita. Lisää pyree ja worchester-kastike sekä liemikuutio ja mausteet. Älä tässä vaiheessa lisää vielä suolaa. Anna kastikkeen kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen vähintään 20 minuuttia, mutta jos aikaa on, vaikka 1,5 tuntia. Tarkista maku. Jos menee liian sakeaksi, lisää loraus vettä. Keitä Täysjyvä Raketti Spagetit väljässä vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Nauti kastikkeen kera!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)