Maarian Ruisleipäset

Myllyn Paras
15 - 20 kpl
1pskuivahiivaa
6dlvettä
2rklsiirappia
1tlsuolaa
½dlmämmimaltaita
½dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
5dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
n.6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
(1-2tlkuminansiemeniä)

Valmistusohje

Lämmitä vesi +42-asteiseksi ja lisää hiiva, siirappi, suola, maltaat ja leseet. Lisää ruisjauhot vähitellen joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinasta melko pehmeä. Kohota liinan alla n. 1 tunti.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja levitä taikina 35x35 cm levyksi. Leikkaa levy 16 neliöksi. Nosta leipäset pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä n. 30 min. Pistele leipäset haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa (keskitasolla) n. 20 min.

Resepti:
Maaria Kortesniemi (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)