Luumusikarit

Luumusikarit
50 min, josta valmisteluaika 35 min

Luumusikarit ovat uutta makoisaa tarjottavaa joulun aikaan tai vaikka uudeksi vuodeksi.

Luumusikareita valmistettaessa ohut nauha luumumarmeladia kääritään filotaikinan sisään sikariksi.

Myllyn Paras Filotaikina on perinteinen paperinohut filotaikinalevy, josta voidaan valmistaa sikarien lisäksi monia erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, rullia, piirakoita ja nyyttejä.

Reseptiä varten tarvitset vain 3 eri raaka-ainetta, lisäksi halutessasi voit sihdata pinnalle tomusokeria, yksinkertaista!

noin 15 kpl noin 20 cm pitkää luumusikaria
Taikina:
1pktMyllyn Paras Filotaikinaa (12 kpl puolikasta arkkia)
Voitelu:
n. 100gvoita
Täyte:
300gluumumarmeladia (paistonkestävää)
Pinnalle:
300gtomusokeria

Valmistusohje

1. Ota filotaikinapaketti jääkaappiin sulamaan 1 vrk tai vähintään pari tuntia ennen leipomista.

2. Aukaise filotaikinapaketti kokonaan auki ja leikkaa kaikki (12 kpl) pakkauksen 50 cm x 35 cm levyt kerralla puoliksi niin, että sinulle jää 24 kpl 25 cm x 35 cm levyä. Peitä levyt kostealla keittiöpyyhkeellä.

3. Ota yksi filotaikina-arkki kerrallaan ison voidellun leivinpaperin päälle. Sivele taikinalevyn pinta kauttaaltaan voisulalla. Ota luumumarmeladia purkista kahden teelusikan avulla ja levitä sitä pikkusormen paksuiseksi, 20 cm pitkäksi, pötköksi noin 4 cm:n päähän filotaikinalevyn toisesta laidasta.

4. Käännä pitkät sivureunat noin 1 cm keskelle niin, että luumumarmeladipötkö jää päistään taitosten alle. Kääri marmeladipötkö tämän jälkeen taikinan sisään eli rullaa taikina kokonaan luumumarmeladin ympärille ”sikariksi”. Voitele sikarin pinta voisulalla. Valmista näin kaikki sikarit ja aseta ne väljästi saumat alaspäin leivinpaperille, jolla uunipelti on vuorattu.

Kun taikinaa jää vähän yli, voit leipoa lopuista filotaikinalevyistä esimerkiksi pakkauksessa olevan reseptin mukaan filonyyttejä tai valmistaa suuremman määrän sikareita (24 kpl).

5. Kypsennä luumusikareita 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia vaalean kullankeltaisiksi.

6. Sihtaa jäähtyneiden sikareiden pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)