Luumukakku

Luumukakku

Tämä kananmunaton Luumukakku on helppo ja nopea valmistaa! Se on myös erittäin maukas ja herkullinen kuivakakku.

torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3dlsokeria
3tlleivinjauhetta
2tlkanelia
3dlmaitoa
dlvoisulaa tai juoksevaa margariinia
1dlluumusosetta
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin
sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8
l) ja paista 175-asteisen uunin alimalla tasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä
vähintään 15 min ennen kumoamista. Voit lisätä halutessasi taikinaan lisäksi 1
dl rusinoita tai muita vastaavia joululisukkeita (aprikoosinpaloja, korintteja,
sukaatteja jne.)

VINKKI: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös
luumumuffineja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin
keskitasolla 15-20 min.

Resepti:
Seija Keinovaara

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Todella helppo ja nopea kakku valmistaa. Tekaisin kaksin kappalein heti eka kerralla!
Kannattaisi aina lukea resepti kunnolla loppuun.. Nimittäin lause "Anna kakun jäähtyä vähintään 15 min ennen kumoamista." olisi ilmeisesti ollut tässä kohtaa melkeinpä tärkein osa koko kakun tekemistä. Itse kumosin kakun saman tien ja siihenhän se levisi alustalle kuin jokisen eväät :(
Tosi hyvä ja helppotekoinen kakku.
Tosi hyvä ja nopea kakku. Kannattaa kokeilla.
Tästä saat täysin munattoman ja maidottoman, kun käytät gogreen ruokakermaa maidon sijasta. terv. Seija Keinovaara
Aivan mahtavaa..Kananmunaton kakkuohje...Tästä pisteet teille :) Tämä menee ehdottomasti kokeiluun jouluksi. :)
Eikö tarvitse ollenkaan kananmunia?
Kakku on todella kananmunaton. Terv. Kuluttajaneuvonta
Jauhoista osan voi korvata grahamjauhoilla, sokerin määrää voi vähentää 2 desiin, kun lisää desin rusinoita, sokerin voi korvata fariinisokerilla tai siirapilla ja voisulan voi korvata rypsiöljyllä, maitokin voi olla rasvatonta. Kun lisää vielä joukkoon mantelirouhetta, niin kakusta tulee todella herkullinen, mehukas ja hieman terveellisempi versio.
Huippuherkullinen ja mehevä kakku!!! Todellinen herkkusuu lisä taikinaan vielä hieman rouhittua tummaa suklaata...!