Lihapullapasta

Lihapullapasta
30 min, josta valmisteluaika 20 min

Lihapullapasta on helposti yhdessä astiassa valmistuva ruoka. Ruoka on myös kätevä tähderuoka, sillä jauhelihasta valmistettavien lihapullien tilalla voi käyttää tähteeksi jääneitä einespyöryköitä tai muuta kypsää lihaa.

4:lle
Kastike:
1-2sipulia
3valkosipulinkynttä
2rklrypsiöljyä
400gtomaattimurskaa
4dlvettä
1rklliha- tai kasvisfondia (tai 1 liemikuutio)
1tl(savu)paprikajauhetta
1rklkuivattua oreganoa (tai ½ dl tuoretta oreganoa silputtuna)
(2 dlkermaa tai 200 g feta-/raejuustoa)
Lihapullat:
400gsika-nautajauhelihaa
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
Pasta:
6dlMyllyn Paras Kierrepastaa (n. 240 g)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit isossa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, vesi ja fondi sekä mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla sillä välin kun valmistat pyöryköitä.

  2. Sekoita jauhelihaan mausteet ja muotoile taikinasta 15–20 pientä lihapullaa kostutetuin käsin. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan, lisää tämän jälkeen kypsentämätön pasta kastikkeen joukkoon ja painele niin, että lihapullat ja pasta painuvat kastikkeeseen. 

  3. Anna ruoan kypsyä välillä varovasti sekoittaen, kunnes lihapullat ja pasta ovat kypsiä (noin 7 minuuttia pastan lisäämisestä).

  4. Lisää ruokaan halutessasi kermaa, murustettua fetaa tai raejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)