Sitruunapenne ja ruskistettu voikastike

Sitruunapenne ja ruskistettu voikastike
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Klassista ruskistetun voin ja sitruunan yhdistelmää käytetään usein kalaruoissa, ja hyvin toimii myös pastan kanssa. Ruskistettu voi antaa ruokaan reilusti makua ja sitruunamehu täydentää kokonaisuuden. Tämä nopeatekoinen pasta on maukasta sellaisenaan, mutta lisukkeeksi kannattaa kokeilla grillattuja vihanneksia.

4 annosta
400gMyllyn Paras Putkipastaa
1luomusitruuna huolellisesti pestynä
250gvoita
50gparmesaanijuustoa raastettuna
rouhittua mustapippuria
1dlbasilikanlehtiä revittynä
suolaa

Valmistusohje

  1. Keitä pasta kypsäksi reilussa, suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Säästä 2dl keitinvettä erilliseen astiaan.

  2. Ota pastan mentävä paistinpannu tai leveäpohjainen kattila. Leikkaa sitruuna mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  3. Sulata puolet voista reilulla lämmöllä ja anna ruskistua. Lisää sitruunaviipaleet voin joukkoon ja anna hautua pehmeiksi. Nostele sitruunaviipaleet lautaselle odottamaan.

  4. Lisää pastan keitinvesi ruskistetun voin joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita loput voista kiehuvaan seokseen ja lisää keitetty pasta sekä aiemmin kypsennetyt sitruunaviipaleet. Pyöräytä ainekset sekaisin.

  5. Viimeistele parmesaanijuustolla, mustapippurilla ja basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)