Kermaisan umamipommin kruunaa vuohenjuustosta ja maissista surautettu kastike.

Ainekset 4:lle annosta

suolaa ja mustapippuria myllystä
3
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli hienonnettuna
8
siivua pekonia kuutioituna
2
rkl
voita
200
g
pakastemaissia sulatettuna
dl
kanalientä
1
dl
kuohukermaa
100
g
vuohenjuustoa
basilikaa ja parmesaania viimeistelyyn

Ohje

  1. Täytä iso kattila vedellä ja heitä sekaan reilusti suolaa. Laita kuumenemaan liedelle.

  2. Kuumenna oliiviöljy pannulla keskilämmöllä. Lisää punasipuli ja paista pehmeäksi, 3-4 minuuttia. Lisää pekonikuutiot ja jatka paistamista, kunnes pekoni alkaa hieman tummua, 3-4 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista jatkuvasti sekoittaen noin minuutin ajan.

  3. Nosta sipulit ja pekonit pois pannulta reikälastalla niin että enimmät rasvat jäävät pannulle. Sulata pannulla voi, lisää maissit ja paista pari minuuttia. Kaada muukaan kanaliemi ja paista vielä minuutin ajan. Nosta pannu pois liedeltä. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Kaada maissit liemineen sauvasekoittimen mentävään astiaan. Lisää mukaan kerma ja vuohenjuusto. Surauta sileäksi.

  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

  6. Yhdistä maissi-juustokastike ja pekoni-sipulisekoitus pannulla. Lämmitä kuumaksi. Nosta liedeltä ja ripottele mukaan basilika.

  7. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.