Tämä on vanhanajan klassikko, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Helppo ja suhteellisen nopeakin se on tehdä, kun käytetään valmista lehtitaikinalevyä. Täytteen kanssa voi varioida rajattomasti ja isommallekin porukalle tästä herkusta riittää!
Ainekset noin 15 annosta
Ohje
-
Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä. Keitä puuroriisi 5-6 dl:ssa vettä, lisää vettä tarvittaessa. Älä kuitenkaan keitä puuroksi asti.
-
Silppua sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Jos käytät sieniä, lisää ne tässä vaiheessa ja paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon kypsä riisi ja mausta seos.
-
Kaulitse levyt pellin kokoisiksi, toinen vähän suuremmaksi. Levitä pienempi levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte tasaisesti pohjalle. Laskosta toinen taikinalevy päälle ja painele reunat tiukasti kiinni esimerkiksi haarukan avulla. Pistele haarukalla reikiä piiraan pintaa ja voitele munalla.
-
Paista uunin keskitasolla 180-200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Mielelläni tekisin tuon by Anonymous (not verified)