Lihalevypiirakka

Lihalevypiirakka

Tämä on vanhanajan klassikko, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. 

Sitä voi tarjota lounaaksi salaatin kera tai nauttia vaikka palan glögin kylkiäisenä.

Helppo ja suhteellisen nopeakin se on tehdä, kun käytetään valmista lehtitaikinalevyä. 

Täytteen kanssa voi varioida rajattomasti ja isommallekin porukalle tästä herkusta riittää!

2pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
2dlMyllyn Paras Puuroriisiä
n.5-6dlvettä
1iso sipuli
1valkosipulinkynsi
loraus öljyä
(2-3kourallista putsattuja metsäsieniä, esim. suppilovahveroita)
400-500gjauhelihaa (nauta, nauta-sika, vasikka, hirvi yms.)
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1tlpaprikajauhetta
Voiteluun:
1muna

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä. Keitä puuroriisi 5-6 dl:ssa vettä, lisää vettä tarvittaessa. Älä kuitenkaan keitä puuroksi asti. Silppua sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Jos käytät sieniä, lisää ne tässä vaiheessa ja paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää jauheliha ja ruskista.

Sekoita joukkoon kypsä riisi ja mausta seos. Kaulitse levyt pellin kokoisiksi, toinen vähän suuremmaksi. Levitä pienempi levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte tasaisesti pohjalle.

Laskosta toinen taikinalevy päälle ja painele reunat tiukasti kiinni esimerkiksi haarukan avulla. Pistele haarukalla reikiä piiraan pintaa ja voitele munalla.

Paista uunin keskitasolla 180-200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)