Leijonanruokapiirakka

leijonanruokapiirakka
  • Kun suomalainen leijona lähtee metsästämään mestaruutta, reissuun ei kannata lähteä tyhjin vatsoin.
  • Voiton eväiksi eivät kelpaa idut eikä pavut vaan nyt tarvitaan todellista leijonanruokaa, eli tuhti ruokapiirakka, jolla jaksaa karvata ja koukkia kultajuhlat kotiin.
  • Valmenna itsesi huippuiskuun leipomalla Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta täyttävä Leijonanruokapiirakka ja heittäydy täysillä huumaavaan mestaruusjahtiin. Torilla tavataan!
6-8:lle leijonalle
Kiekko:
purjon valkoinen osa
2-3leipäviipaletta
100gmustapippurituorejuustoa
Kaukalo:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Voiton eväät:
300glohifileetä
1-2limeä
suolaa
rouhittua mustapippuria
chilimausteseosta
1kevätsipulinippu
dlkermaa
4kananmunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
200graastettua savujuustoa

Valmistusohje

Leikkaa purjon valkoinen osa kiekoiksi, irrota renkaiksi ja aseta pellille. Paahda purjokiekkoja uunissa 200 asteessa kunnes ovat mustanpuhuvia. Jäähdytä, hienonna monitoimikoneessa tai sormin rouhien hienoksi. Ota leipäviipaleista pyöreällä muotilla kiekot, liimaa ne tuorejuustolla toisiinsa (viralliset mitat ø 7,62 cm x 2,54cm). Sivele kiekko tuorejuustolla, värjää paahdetulla purjolla mustaksi ja siirrä jäähylle jääkaappiin.

Taklaa ruistaikina vuokaan (ø 27 cm) ja väännä foliosta tukirengas laitojen pystyssä pitämiseen. Tikkaa haarukalla reikiä kaukalon pohjaan. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuutioi nahaton lohifilee, purista limemehut ja mausteet päälle. Sirklaa kevätsipuli hienoksi silpuksi. Ilmaveivaa munat, kerma ja mausteet sekaisin. Ota kaukalo uunista, poista folio ja lämää voiton eväät vuokaan. Kuumota 200 asteessa kolmas erä eli täydet 20 minuuttia.

Istu viiden minuutin jäähy, pudota kiekko piirakan päälle ja naatiskele. 

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Pakko kokeilla, ihan noiden teko-ohjeiden takia. :D
Mainio idea, vaikuttaa herkulliselta.