Kun suomalainen leijona lähtee metsästämään mestaruutta, reissuun ei kannata lähteä tyhjin vatsoin.

Voiton eväiksi eivät kelpaa idut eikä pavut vaan nyt tarvitaan todellista leijonanruokaa, eli tuhti piirakka, jolla jaksaa karvata ja koukkia kultajuhlat kotiin.

Valmenna itsesi huippuiskuun leipomalla Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta täyttävä Leijonanruokapiirakka ja heittäydy täysillä huumaavaan mestaruusjahtiin. Torilla tavataan!

Ainekset 6-8 annosta

Kiekko:
purjon valkoinen osa
2-3
leipäviipaletta
100
g
mustapippurituorejuustoa
Kaukalo:
Voiton eväät:
300
g
lohifileetä
1-2
limeä
suolaa
rouhittua mustapippuria
chilimausteseosta
1
kevätsipulinippu
dl
kermaa
4
kananmunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
200
g
raastettua savujuustoa

Ohje

  1. Jääkiekko-koriste valmistuu leikkaamalla purjon valkoinen osa kiekoiksi, irrota renkaiksi ja aseta pellille. Paahda purjokiekkoja uunissa 200 asteessa kunnes ovat mustanpuhuvia. Jäähdytä, hienonna monitoimikoneessa tai sormin rouhien hienoksi. Ota leipäviipaleista pyöreällä muotilla kiekot, liimaa ne tuorejuustolla toisiinsa (viralliset mitat ø 7,62 cm x 2,54cm). Sivele kiekko tuorejuustolla, värjää paahdetulla purjolla mustaksi ja siirrä jäähylle jääkaappiin.

  2. Taklaa taikina vuokaan (ø 27 cm) ja väännä foliosta tukirengas laitojen pystyssä pitämiseen. Tikkaa haarukalla reikiä kaukalon pohjaan. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

  3. Kuutioi nahaton lohifilee, purista limemehut ja mausteet päälle. Sirklaa kevätsipuli hienoksi silpuksi. Ilmaveivaa munat, kerma ja mausteet sekaisin. Ota kaukalo uunista, poista folio ja lämää voiton eväät vuokaan. Kuumota 200 asteessa kolmas erä eli täydet 20 minuuttia.

  4. Istu viiden minuutin jäähy, pudota kiekko piirakan päälle ja naatiskele. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.