Syksyn satokausi sai myös #Someleipurit2022 Anniinan (@miunkeittiossa) taikomaan upeita herkkuja suomalaisista juureksista. Lopputuloksena syntyi hurmaavan helppo ja herkullinen, lehtevä porkkanapiirakka. 

"Suosin usein satokauden juureksia, sillä silloin niitä saa kotimaisina parhaiten. Syksyisin mieleeni pilkahtaa myös muisto siitä, kun olin itsekin nuorempana korjaamassa satoa pelloilta. Suosikkijuurekseni on porkkana, sillä se taipuu niin makeaan kuin suolaiseenkin ja sitä voi käyttää luovasti vaikka ja missä. Itse tykkään erityisesti keitoista, joissa on porkkanaa, ja porkkanakakusta. Usein myös raastan porkkanaa ja laitan sitä sellaisenaan ruoan sekaan."

Nappaa sinäkin sadon porkkanat korjuun ja testaa Anniinan lehtevää porkkanapiirakkaa!

Ainekset 12 annosta

Taikina:
Täytteet:
½
kg
erivärisiä porkkanoita kuorittuina ja viipaloituina noin 3-4 mm paksuisiksi suikaleiksi
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa, pippuria ja muita mausteita makusi mukaan
200
g
ricotta-juustoa
100
g
fetajuustoa
1
pieni valkosipuli
tuoreita yrttejä koristeluun

Ohje

Taikina:

  1. Sulata taikina paketin ohjeen mukaan ja laita uuni kuumenemaan 220 °C asteeseen.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kauli lehtitaikina ja yhdistele palat niin, että ne muodostavat piirakan pohjan. Nostele reunoja hieman korkeammalle pellin reunoja vasten.
  3. Hiero porkkanasiivuihin pippuria, suolaa ja öljyä. Laita omalle pellilleen leivinpaperin kera. Laita pellit uuniin ja paista noin 20 minuutin ajan, kunnes piirakan pohja alkaa olla kullanruskea. Pellit voi myös paistaa erikseen.

Täytteet:

  1. Kun pohja ja porkkanat ovat uunissa, laita juustot, valkosipulinkynnet sekä pippuria ja suolaa makusi mukaan tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Kun porkkanat ja pohja ovat valmiita, levitä kastiketta piirakkapohjan päälle. Asettele sitten vielä porkkanat päälle ja paista uunissa toiset 20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman paistopintaa.
  3. Koristele valmis piirakka tuoreilla yrteillä ja ripottele halutessasi vielä oliiviöljyä päälle. Piirakka on parhaimmillaan heti tarjoiltuna, mutta maistuu mainiolta hieman myöhemminkin.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.