Laskiaispullat Mantelimassalla

Laskiaispullat Mantelimassalla
8 isoa pullaa tai 16 normaalia pikkupullaa
Taikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
mantelilastuja tai raesokeria
Täyte:
1-2dlvatkautuvaa kermaa
n.½pötköä mantelimassaa
pullan sisustaa
tilkka maitoa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Paista pullia uunin keskitasossa, 200 asteessa 7-12min Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu pois. Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja nosta kulhoon. Raasta sekaan mantelimassaa ja sekoita joukkoon maitoa niin, että saat sopivan seoksen ja täytä kolot. Voit leikata mantelimassasta myös viipaleita kovertamattoman pullan päälle. Nosta manteliseoksen päälle kermavaahtoa ja sen pinnalle hattu keikkumaan. Pullien päälle voit tupsauttaa vähän pölysokeria, jos niiden pinnalta unohtui raesokeri tai mantelilastut. Tarjoa laskiaispullat kahvin, teen tai kaakaon kanssa tai perinteisesti kuuman maidon kera syvältä lautaselta. Voit käyttää laskiaispullan täytteeksi mantelimassan tilalla hilloa. Tarjoile laskiaisena pääruoaksi makusi mukaan tuunattua hernekeittoa!

VINKKI: Katso myös perinteinen laskiaispullien reseptimme!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)