Ainekset 8 isoa tai 16 normaalia annosta

Taikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
mantelilastuja tai raesokeria
Täyte:
1-2
dl
vatkautuvaa kermaa
n.½
pötköä mantelimassaa
pullan sisustaa
tilkka maitoa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Kun olet pyöritellyt taikinan pulliksi, niin kohota pullat ennen paistoa. Paista pullia uunin keskitasossa, 200 asteessa 7-12min.

  3. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu pois. Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja nosta kulhoon. Raasta sekaan mantelimassaa ja sekoita joukkoon maitoa niin, että saat sopivan seoksen ja täytä kolot. Voit leikata mantelimassasta myös viipaleita kovertamattoman pullan päälle.

  4. Nosta manteliseoksen päälle kermavaahtoa ja sen pinnalle hattu keikkumaan. Pullien päälle voit tupsauttaa vähän pölysokeria, jos niiden pinnalta unohtui raesokeri tai mantelilastut.

  5. Tarjoa laskiaispullat kahvin, teen tai kaakaon kanssa tai perinteisesti kuuman maidon kera syvältä lautaselta. Voit käyttää laskiaispullan täytteeksi mantelimassan tilalla hilloa. Tarjoile laskiaisena pääruoaksi makusi mukaan tuunattua hernekeittoa!

VINKKI: Katso myös perinteinen laskiaispullien reseptimme!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.