Laskiaispullat

Laskiaispullat

Peruspullataikinaohjeen mukaan tehdyt pikkupullat sopivat laskiaispulliksi. Kermatäytteeseen on käytetty kevyintä mahdollista vaahtoutuvaa kermaa. Rahka keventää täytettä. Mansikkahillon voi korvata tuoremansikkahillolla/-survoksella.

noin 20-30 kpl
Taikina:
5dlmaitoa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
n.150gvoita tai margariinia
Hillotäyte:
2dlvaahtoutuvaa kermaa (n. 20% rasvaa)
½-1dlsokeria
1rklvaniljasokeria
2dlrahkaa (1 tlk)
n.2dlmansikkahilloa
Mantelitäyte:
n.½pötköä mantelimassaa
pullan sisustaa
1-2rklmaitoa
2dlvaahtoutuvaa kermaa (n. 20% rasvaa)

Valmistusohje

Leivo pullataikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20-30 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat. Pyörittele paloista pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista. (Tai jätä raesokeri pois ja laita lopuksi paistetun pullan päälle tomusokeria). Paista pikkupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia hillotäytettä varten, ja laita pullan väliin mansikkahilloa ja kermarahkaa (eli vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit). Mantelitäytettä varten koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja nosta kulhoon. Raasta sekaan mantelimassaa ja sekoita joukkoon maitoa niin, että saat sopivan seoksen ja täytä kolot. Voit leikata mantelimassasta myös viipaleita kovertamattoman pullan päälle. Nosta manteliseoksen päälle kermavaahtoa ja sen päälle pullan päällysosa.

VINKKI: Tarjoile laskiaisena pääruoaksi makusi mukaan tuunattua hernekeittoa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (50)

Parhaat pullat ikinä tuli tällä ohjeella :D
Tytöt kysyivät, kauanko vaivata taikinaa. Hyvä sääntö on: sekoita niin kauan kunnes taikina ei jää yhtään käsiin kiinni. Tulee helposti leivottava taikina. Onnistumisen riemua.
Miten saa syömättömät pullat säilymään pehmeinä?
Pullat eivät kuivu, jos ne säilyttää jäähtymisen jälkeen muovipussissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jauhomäärä oli kyllä aivan oikea. Vaivaamisajan pituuteen olisimme kaivanneet tarkennusta. Leivoimme hyvillä mielin tyttöjen kanssa. Kaarina Helsingistä, Sofia Turusta Ja Anna Hämeenlinnasta
Oli suorastaan suussa sulavaa! Loistava resepti!
Onko kardemumma pakollinen?
Kardemumman voi jättää poiskin, mutta se vaikuttaa tietenkin pullan makuun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistavaa pullaa, kannattaa tehä!
Penteleen hyviä pullia!!

Pages