Laskiaispulla on kevättalven ihana herkku! Laskiaispullan täytteeksi tulee perinteisesti kermavaahtoa ja hilloa tai mantelimassaa. Tässä reseptissä on kerrottu myös, miten teet Nutella-täytteiset laskiaispullat! Jos haluat tehdä hieman kevyempiä laskiaispullia, voit lisätä täytteen kermavaahtoon vaihteeksi myös hieman rahkaa - näin saat ihanan mehevän, mutta hieman kevyemmän täytteen.  Kannattaa myös kokeilla hillon sijasta raikasta, sokeroitua mansikkasurvosta.

Ainekset noin 20-30 kpl annosta

Taikina:
5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1-2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
muna
n.150
g
voita tai margariinia
Hillotäyte:
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa (n. 20% rasvaa)
½-1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
2
dl
rahkaa (1 tlk)
n.2
dl
mansikkahilloa
Mantelitäyte:
n.½
pötköä mantelimassaa
pullan sisustaa
1-2
rkl
maitoa
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa (n. 20% rasvaa)
Nutella-täyte:
2
dl
Nutellaa
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa (n. 20% rasvaa)
Koristeluun:
rae- tai tomusokeria

Ohje

  1. Leivo pullataikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20-30 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat. Pyörittele paloista pikkupullia.

  3. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista. (Tai jätä raesokeri pois ja laita lopuksi paistetun pullan päälle tomusokeria). Paista pikkupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

  4. Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia hillotäytettä varten, ja laita pullan väliin mansikkahilloa ja kermarahkaa (eli vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).

  5. Mantelitäytettä varten koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja nosta kulhoon. Raasta sekaan mantelimassaa ja sekoita joukkoon maitoa niin, että saat sopivan seoksen ja täytä kolot. Voit leikata mantelimassasta myös viipaleita kovertamattoman pullan päälle. Nosta manteliseoksen päälle kermavaahtoa ja sen päälle pullan päällysosa.

  6. Nutella-täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi sokerilla. Täytä halkaistut pullat Nutellalla ja kermavaahdolla.

VINKKI: Tarjoile laskiaisena pääruoaksi makusi mukaan tuunattua hernekeittoa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.