Laskiaisen siilikakku

Laskiaisen siilikakku
2 t 10 min, josta valmisteluaika 45 min
3 kpl
Taikina:
200gvoita
5dltäysmaitoa
50ghiivaa
2dlsokeria
2rklkardemummaa
1tlsuolaa
1muna
17-18dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Silmiksi:
kuivattuja taateleita
Pinnalle ennen paistoa:
1muna
Täyte:
n. 250gmansikkahilloa
3dlkuohukermaa
tlsokeria
tlvaniljasokeria
1rklvaniljakreemijauhetta

Valmistusohje

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.

Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Leivo jokaisesta palasta tasainen ”limppu”. Laita pellille leivinpaperin päälle. Nipistä yksi reuna teräväksi siilin kuonoksi. Leikkaa taatelit kahtia ja paina taatelinpuolikkaat silmiksi. Leikkaa saksilla pintaan piikkejä. Anna kohota noin 20 minuuttia. Älä peitä liinalla, jotta piikit eivät menetä muotoaan. Voitele kevyesti munalla, varo painamasta piikkejä alas.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei pääse palamaan. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa päällinen pois siten, että pohjaksi jää noin kaksikolmasosaa korkeudesta. Levitä pohjan päälle mansikkahilloa.

Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermaa paksuksi kerrokseksi mansikkahillon päälle. Nosta kansi peitoksi. Tarjoile mieluiten heti täyttämisen jälkeen.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)