Laskiaispullawienerit

Laskiaispullawienerit
2 t 30 min, josta valmisteluaika 15 min

Superherkulliset laskiaispullat syntyvät täyteläisistä Myllyn Paras Wienertaikinalevyistä. Taikinaa sulatetaan noin 20 minuuttia levyt leivinpaperille levitettyinä. Vähän kohmeisista levyistä leikataan jokaisesta veitsellä tai piparimuotilla 2 isoa sydäntä. Nämä kohotetaan ja paistetaan. Syntyneet sydänpullawienerit halkaistaan jäähtyneenä ja täytetään kuten laskiaispullat, vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

10 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Wienertaikinaa
Voitelu ja pinnalle:
kananmuna
1dlmanteli- tai pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja
3rklraesokeria
Täyte:
150gvadelmahilloa tai mantelimassaa
1–1½dlvispikermaa
1rklsokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Sulata wienertaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

  2. Leikkaa levyt kahtia neliöiksi. Leikkaa neliöt sen jälkeen isoiksi sydämiksi. Halutessasi voit käyttää isoa taikinalevylle mahtuvaa sydänmuottia, tai voit piirtää sydämen leivinpaperille ja käyttää sitä muottina.

  3. Peitä sydämet ja anna kohota huoneenlämmössä 1–1½ tunnin ajan.

  4. Voitele kohonneet sydämet mukiin rikotulla munalla kevyesti. Ripottele pinnalle manteli- tai pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja ja raesokeria. Paista pullawienereitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia kauniin vaaleiksi. Jäähdytä pullawienerit peittämättä, jolloin rapeus säilyy.

  5. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise sydämet kuten halkaisisit pikkupullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)