Haettu sivustolta  4.11.2025
  Lehtevät laskiaispullat ovat ihanan rapeita herkkuja pehmeän täytteen kanssa. Tässä reseptissä vaivaa vaativa pullanleivonta korvataan kätevästi lehtevällä pakastetaikinalla, josta syntyy mainiot herkut, sillä rapeus ja pehmeys yhdessä muodostavat täydellisen laskiaisherkun. Halutessasi päästä vielä helpommalla, voit käyttää täytteenä valmista pursotettavaa kermavaahtoa tai vaniljarahkaa.
Ainekset 10 annosta
Täyte
      
      150
      
      g
      
      mansikka- tai vadelmahilloa tai mantelimassaa
      
      2
      
      dl
      
      kuohu- tai vispikermaa
      
      2
      
      rkl
      
      sokeria
      
      1½
      
      tl
      
      vaniljasokeria
      
      Pinnalle
      
      1
      
      muna
      
      2
      
      rkl
      
      raesokeria
      
      2
      
      rkl
      
      mantelilastuja
      
      Ohje
- Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia.
 - Ota jokaisesta levystä 2 isoa ympyrää rengasmuotilla tai mukinsuulla leikaten ympyrät irti taikinasta.
 - Riko muna lasiin ja sekoita se tasaiseksi voitelumunaksi. Voitele sudilla taikinaympyrät kauttaaltaan. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.
 - Paista taikinaympyrät 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 10–13 minuuttia lehteviksi ja kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.
 - Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
 - Halkaise jäähtyneet lehtevät ympyrät kahteen osaan. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikka- tai vadelmahillolla sekä kermavaahdolla. Mikäli et syö kaikkia herkkuja kerralla, täytä vain se määrä, jonka nautit samana päivänä. Pohjat säilyvät kuivassa useita päiviä sellaisenaan.
 
Resepti: 
            
      Arja Elina Laine, Myllyn Paras
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua