Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Ota jokaisesta levystä 2 isoa ympyrää rengasmuotilla tai mukinsuulla leikaten ympyrät irti taikinasta.
Riko muna lasiin ja sekoita se tasaiseksi voitelumunaksi. Voitele sudilla taikinaympyrät kauttaaltaan. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.
Paista taikinaympyrät 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 10–13 minuuttia lehteviksi ja kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
Halkaise jäähtyneet lehtevät ympyrät kahteen osaan. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikka- tai vadelmahillolla sekä kermavaahdolla. Mikäli et syö kaikkia herkkuja kerralla, täytä vain se määrä, jonka nautit samana päivänä. Pohjat säilyvät kuivassa useita päiviä sellaisenaan.
Kommentteja ja keskustelua