Lehtevät laskiaispullat ovat ihanan rapeita herkkuja pehmeän täytteen kanssa. Tässä reseptissä vaivaa vaativa pullanleivonta korvataan kätevästi lehtevällä pakastetaikinalla, josta syntyy mainiot herkut, sillä rapeus ja pehmeys yhdessä muodostavat täydellisen laskiaisherkun. Halutessasi päästä vielä helpommalla, voit käyttää täytteenä valmista pursotettavaa kermavaahtoa tai vaniljarahkaa.

Ainekset 10 annosta

Täyte
150
g
mansikka- tai vadelmahilloa tai mantelimassaa
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
2
rkl
sokeria
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1
muna
2
rkl
raesokeria
2
rkl
mantelilastuja

Ohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Ota jokaisesta levystä 2 isoa ympyrää rengasmuotilla tai mukinsuulla leikaten ympyrät irti taikinasta.

Riko muna lasiin ja sekoita se tasaiseksi voitelumunaksi. Voitele sudilla taikinaympyrät kauttaaltaan. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

Paista taikinaympyrät 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 10–13 minuuttia lehteviksi ja kauniin värisiksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.

Halkaise jäähtyneet lehtevät ympyrät kahteen osaan. Täytä ne mantelimassasiivuilla tai mansikka- tai vadelmahillolla sekä kermavaahdolla. Mikäli et syö kaikkia herkkuja kerralla, täytä vain se määrä, jonka nautit samana päivänä. Pohjat säilyvät kuivassa useita päiviä sellaisenaan.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.