vadelmia ja pensasmustikoita (tuoreita tai pakastemarjoja)
Ohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Öljyä tai voitele pyöreä piirakkavuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi hiutale-jauhoseos huoneenlämpöiseen margariiniin. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon creme fraiche ja kermaviili. Sekoita sokerit keskenään ja lisää seokseen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle marjat.
Paista noin 30-40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Tarjoile jäähtyneenä, mieluiten seuraavana päivänä.
Resepti:
Tarja Törmänen (Leivontanurkan testiryhmän satoa 3/2012)
Kommentteja ja keskustelua