Korvasienipiirakka

Myllyn Paras
4:lle
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinaa (500 g)
Päälle:
300-400gtuoreita korvasieniä
1sipuli
1rklpullomargariinia
3munaa
3-3½dlkermamaitoa tai kevyt ruokakermaa tai vastaavaa
n.100gjuustoraastetta
mustapippuria myllystä
vähän tuoretta tai kuivattua rakuunaa ja kirveliä
persiljaa

Valmistusohje

Keitä tuoreet korvasienet runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Huuhtele molempien keittojen jälkeen kylmällä vedellä. Nosta korvasienet
ensimmäisen keiton jälkeen reikäkauhalla lävikköön ja huuhtele. Jos kaadat
sienet veden kanssa lävikköön, kattilan pohjalle kertynyt hiekka joutuu
uudelleen sienten poimuihin. MUISTA, ETTÄ KORVASIENET ON AINA KEITETTÄVÄ KAHTEEN KERTAAN, MYÖS KUIVATUT SIENET.

Paloittele sienet pienimmiksi. Kauli tai painele sulanut
taikina vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26-27 cm). Nosta vuoka kylmään
odottamaan. Kuullota sipulisilppua ja sieniä hetki pannulla. Mausta suolalla ja
mustapippurilla sekä yrteillä. Anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset
kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja kermamaito ja lisää joukkoon
korvasieniseos ja juustoraaste sekä viimeksi valkuaisvaahto kevyesti käännellen.
Pistele taikinapohja haarukalla ja kaada täyte päälle.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa 
25-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kera.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Voiko tehdä ilman sipulia? Pitäisikö silloin laittaa jotain tilalle? En pysty syömään sipulia.
Sipulin voi jättää piirakasta pois. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hieman mukaeltuna tein. Tuli hyvää.
Tuli todella herkullinen, sanoisinpa juhlava piirakka. Pohjan tein Myllyn paras voitaikinasta.