Kirsikkapullaneliöt

Myllyn Paras
uunipellillinen pannupullaa
dlmaitoa
50ghiivaa
1tlsuolaa
dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
2dlmantelilastuja (1 pss)
2dlraesokeria
50gvoisulaa
2munaa
säilykekirsikoiden lientä
Päälle:
1tlksäilykekirsikoita

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon.
Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot
vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina
vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Taikina saa jäädä
löysäksi. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa
taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille
uunipellille ja tasoittele levyksi. Kohota pullalevyä kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään, levitä
täyte kohonneelle pullalevylle. Jaa kirsikat (tai puolikkaat) ruudukon
malliin siten, että kun pulla leikataan neliöiksi kypsänä, jää jokaisen neliön
keskelle kirsikka. Ripottele raesokeria vielä pinnalle. Paista pullaa
225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Jos paistat pullan liian
alhaalla uunissa, pohja palaa helpolla!

Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)