Kirsikkapullat

Kirsikkapullat
15-20 kpl
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
n.150gpaistamisen kestävää kirsikkahilloa tai kirsikkamarmeladia
100gkuivattuja karpaloita
100gkookoshiutaleita tai mantelirouhetta
Voiteluun:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä kohonneen levyn päälle ohuelti marmeladia sekä hienonnettuja kuivattuja karpaloita, kookoshiutaleita tai mantelirouhetta. Kääri levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa rulla palasiksi ja asettele ne korkeisiin jenkkityylisiin muffinivuokiin tai silikonivuokiin. Anna puustien kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)