Kirkas kanakeitto

Myllyn Paras
4:lle
1kana, broileri tai 4 koipireisipalaa
1pieni porkkana
1sipuli tai purjo
1cmpala tuoretta inkivääriä
(muutama persiljanoksa)
vettä
Lisäksi:
2porkkanaa
1psherneitä tai 1 rasia tuoreita sokeriherneen palkoja
1rsherkkusieniä tai 1-2 dl pakastettuja kantarelleja tai muita miedohkoja sieniä
1-1½dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Leikkaa kanasta, broilerista tai paloista ylimääräiset
rasvamöykyt pois ja huuhdo kylmällä vedellä. Nosta kana tai palat kattilaan ja
lisää kylmää vettä niin paljon että palat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori
vaahto ja lisää mausteeksi paloiteltu porkkana, sipuli ja viipaloitu inkivääri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kana (1-2 tuntia), broileri (n. 1 tunti)
tai palat (n. 45 min) ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetken aikaa ja perkaa luuttomaksi. Isoimmat
palat voit ottaa erikseen ja käyttää vaikka seuraavana päivänä
broilerisalaattiin tai lämpimiin voileipiin (helppo ruoka koululaisen
välipalaksi).

Valmista keitto: Siivilöi liemi, kuumenna kiehuvaksi ja
lisää joukkoon suikaloitu tai karkeaksi raastettu porkkana, viipaloidut
herkkusienet tai sulaneet pakastesienet sekä makaroni. Anna kiehua 3-4 minuuttia
ja lisää joukkoon sokeriherneen palot tai vähän myöhemmin pakasteherneet ja
kana- tai broileripalat. Keitä muutama minuutti. Tarkista maku.

VINKKI: Voit lisätä kypsän keiton joukkoon
luonnonyrttejä kuten nokkosen-, poimulehden- tai voikukanlehtiä. Poimi
luonnonyrtit aina puhtaalta alueelta ja poimi vain niitä yrttejä, jotka tunnet.
Huuhdo ennen keittoon lisäämistä. Lehdille riittää yhden minuutin keitto tai
pelkkä haudutus keitossa.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Ihanaa, oikea kanakeittoresepti. Jääkaapissa odottaa näet eilen kynitty kana eikä valmisbroileri. Villiyrttejäkin löytyy pihapiiristä. Kiitos.
Aivan loistava resepti, tein näin ja hyvää tuli. :)