Ainekset 4:lle annosta

1
kana, broileri tai 4 koipireisipalaa
1
pieni porkkana
1
sipuli tai purjo
1
cm
pala tuoretta inkivääriä
(muutama persiljanoksa)
vettä
Lisäksi:
2
porkkanaa
1
ps
herneitä tai 1 rasia tuoreita sokeriherneen palkoja
1
rs
herkkusieniä tai 1-2 dl pakastettuja kantarelleja tai muita miedohkoja sieniä
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Leikkaa kanasta, broilerista tai paloista ylimääräiset rasvamöykyt pois ja huuhdo kylmällä vedellä. Nosta kana tai palat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin paljon että palat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää mausteeksi paloiteltu porkkana, sipuli ja viipaloitu inkivääri.

  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kana (1-2 tuntia), broileri (n. 1 tunti) tai palat (n. 45 min) ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetken aikaa ja perkaa luuttomaksi. Isoimmat palat voit ottaa erikseen ja käyttää vaikka seuraavana päivänä broilerisalaattiin tai lämpimiin voileipiin (helppo ruoka koululaisen välipalaksi).

  3. Valmista keitto: Siivilöi liemi, kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon suikaloitu tai karkeaksi raastettu porkkana, viipaloidut herkkusienet tai sulaneet pakastesienet sekä makaroni. Anna kiehua 3-4 minuuttia ja lisää joukkoon sokeriherneen palot tai vähän myöhemmin pakasteherneet ja kana- tai broileripalat. Keitä muutama minuutti. Tarkista maku.

VINKKI: Voit lisätä kypsän keiton joukkoon luonnonyrttejä kuten nokkosen-, poimulehden- tai voikukanlehtiä. Poimi luonnonyrtit aina puhtaalta alueelta ja poimi vain niitä yrttejä, jotka tunnet. Huuhdo ennen keittoon lisäämistä. Lehdille riittää yhden minuutin keitto tai pelkkä haudutus keitossa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.