Kevyt Juusto-Maissi Lihamureke

Kevyt Juusto-Maissi Lihamureke

Lihamurekkeen voi tehdä kevyesti kunhan valitsee jauhelihan ja täytteet kevyiksi. Voit käyttää sitovana aineena/jatkeena/keveyttäjänä kaurahiutaleita mureketaikinaan, mutta myös perinteinen tai ruiskorppujauho sopii. Täytettä voi ideoida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Murekkeen kanssa voi tarjota kevyemmin vain salaattia, mutta muuten riisi, pasta ja peruna sopivat hyvin lisäkkeeksi.

1 iso mureke uunipellille
1sipuli
3-5valkosipulinkynttä
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2dlruokakermaa (5%)
½kgvähärasvaista- tai paistijauhelihaa
2kananmunaa
1-2tlyrttisuolaa
2-3rklketsuppia
1tlpaprikajauhetta
1tlmustapippuria
Täyte:
1prkrae- tai kevyt feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa
100-200gkeltaista maissia (pakaste)
½ruukkuatuoretta basilikaa

Valmistusohje

Hienonna sipulit ja kuullota teflon -pannulla, lisää siihen kerma ja kaurahiutaleet. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon murekkeen muut aineet. Levitä mureketaikina leivinpaperin päälle uunipellille suorakaiteen muotoon. Laita pitkittäin keskelle juusto ja maissi sekä basilikaa ja nosta mureketaikinaa täytetyn kohdan päälle ja sivuille eli muotoile käsin iso murekepötkylä. Murekkeen pinnalle voi ripotella hiutaleita ja yrttisuolaa. Kypsennä 200-225-asteen lämmössä puolisen tuntia uunin keskiosassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)