Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka

Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka

Marjojen maku sopii hyvin yhteen tuorejuuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Pikakaurahiutaleita
1tlvaniljasokeria
1tlleivinjauhetta
¾dlsokeria
½dlpullomargariinia tai sulatettua rasvaa
½dlkevytkermavalmistetta (5-7 %)
1muna
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Päälle:
3dlmustikoita
2dlpilkottuja pieniä mansikoita
Tuorejuustotäyte:
150gmaustamantonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
1dlkevytkermavalmistetta (5-7 %)
½dlsokeria
1muna
1tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
Myllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Korppujauhoja
Koristeeksi:
mansikoita ja mustikoita

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.

VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)