Haettu sivustolta 19.3.2024
Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka
Kevyehkö mansikka-mustikka-tuorejuustopiirakka
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
45 min
Marjojen maku sopii hyvin yhteen tuorejuuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos.
Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.
VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.
Kommentteja ja keskustelua