Marjojen maku sopii hyvin yhteen tuorejuuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
¾
dl
sokeria
½
dl
pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
½
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1
muna
TAI
Päälle:
3
dl
mustikoita
2
dl
pilkottuja pieniä mansikoita
Tuorejuustotäyte:
150
g
maustamantonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½
dl
sokeria
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
Leivitykseen:
Koristeeksi:
mansikoita ja mustikoita

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.

  2. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mustikat ja pilkotut mansikat ja niiden päälle juustoseos.

  3. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi. Koristele tuoreiden mustikoin ja mansikoin.

VINKKI: Saat piirakasta vielä kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rasvatonta maitorahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras