Ainekset uunivuoallinen, noin 6-8:lle annosta

200
g
(purjo)sipulia hienonnettuna
(4
valkosipulinkynttä hienonnettuna)
200
g
maissia (pakaste) tai aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
n.400
g
tonnikalaa (2 pientä tölkkiä)
200
g
katkarapuja
Kuorrutuskastike:
2-3
rkl
margariinia
4
dl
kookosmaitao
100
g
(valkosipuli)tuorejuustoa tai juustoraastetta
1
tl
muskottipähkinää
1
tl
viherpippuria
Pinnalle:
n.½-1
dl
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä spagettia pakkauksen keitto-ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Lisää sekaan sipulit, maissit, tonnikala, katkaravut.

  2. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoa margariinissa, lisää kookosmaito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua, lisää sekaan muut kastikkeen aineet.

  3. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Mikäli et halua käyttää kookosmaitoa, myös muut maitovalmisteet, esim. kevytkerma sopii tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.