Kedgeree, intialainen riisiruoka

15 min, josta valmisteluaika 15 min
2:lle
3-4 | dl | kypsää Myllyn Paras Pitkäriisiä |
150-200 | g | kypsää perattua kalaa (uunissa kypsennettyä, keitettyä tai savustettua ahventa, haukea tai kirjolohta, säilykekalaa, kalapullia) |
1 | ps | pakastepinaattia tai -herneitä |
hienonnettua tilliä | ||
suolaa | ||
valkopippuria | ||
loraus vettä tai kalalientä | ||
1-2 | kovaksi keitettyä munaa |
Valmistusohje
-
Sekoita keskenään vähän sulanut pinaatti tai herneet, riisi, mausteet, tilkka nestettä ja kalapalat. Lämmitä mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä.
-
Lisää kattilan pohjalle tilkka öljyä. Hakkaa munat hienoksi ja ripottele ne ruoan pinnalle ennen tarjoilua.
-
Ruoka sopii hyvin koululaisen iltapäiväruuaksi, koska sen voi sekoittaa kylmistä aineista valmiiksi jääkaappiin mikrolämmitystä odottamaan. Tarjoile lisäkkeeksi lanttu-ananasraastetta.
VINKKI: Jos haluat kedgereestä voimakkaamman makuisen mausta se currylla tai intialaisella mausteseoksella.
Kommentoi reseptiä