Kedgeree sopii hyvin koululaisen iltapäiväruuaksi tai kiireisen arjen ateriaksi, koska sen voi sekoittaa kylmistä aineista valmiiksi jääkaappiin (mikro)lämmitystä odottamaan.
Ainekset 2:lle annosta
3-4
dl
kypsää pitkäriisiä
150-200
g
kypsää perattua kalaa (uunissa kypsennettyä, keitettyä tai savustettua ahventa, haukea tai kirjolohta, säilykekalaa, kalapullia)
1
ps
pakastepinaattia tai -herneitä
hienonnettua tilliä
suolaa
valkopippuria
loraus vettä tai kalalientä
1-2
kovaksi keitettyä munaa
Ohje
Sekoita keskenään vähän sulanut pinaatti tai herneet, riisi, mausteet, tilkka nestettä ja kalapalat. Lämmitä mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä ( lisää kattilan pohjalle tilkka öljyä).
Hakkaa munat hienoksi ja ripottele ne ruoan pinnalle ennen tarjoilua.
VINKKI: Jos haluat kedgereestä voimakkaamman makuisen mausta se currylla tai intialaisella mausteseoksella.
Kommentteja ja keskustelua