Kauratoscapiirakka

Kauratoscapiirakka

Tee kauratosca itse isoista kaurahiutaleista. Kauratosca on terveellinen ja halpa vaihtoehto mantelista tehdylle toscalle. Toscapiirakan pohja voi olla vaalea tai suklainen. Persikoiden tilalle voi kaivaa pakastimesta marjoja!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
2munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
(2tlkaakaojauhetta)
½dljuoksevaa margariinia tai voita (50 g)
1dlkermaviiliä tai jogurttia
Väliin:
1tlkpersikoita (n. 300 g)
Kuorrutus:
100gvoita
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlmaitoa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.  Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä puolikypsän pohjan päälle persikat ohuina viipaleina ja niiden päälle kauratosca. Jatka paistamista 225-asteessa n. 10 min, kunnes toscapiirakka saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Olen aina luullut, että hapanmaitotuotteiden kanssa käytetään soodaa, ei leivinjauhetta. Näin ainakin kotitaloustunneilla opetettiin. Miten siis oikeasti on?
Myös leivinjauhetta voi käyttää hapanmaitotuotteiden kanssa. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Onnistui hyvin ja maku erinomainen! Korvasin kermaviilin maitorahkalla ja persikan appelsiinilla sekä lisäsin yhden kananmunan. Kiitos mahtavasta reseptistä, teen ehdottomasti uudestaan!:)
Voiko kauratoscapiirakan pakastaa?
Voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kaurahiutaleiden sijaan laitoin 4-viljan hiutaleita ja väliin raparperihilloa. Tosi hyvää tuli. Aivan ihana ohje.
Korvasin kaurahiutaleet tattarihiutaleilla ja maku sen kuin parani. Raparperitkin sopivat hyvin.
Korvasin persikat omenasoseella ja pikakaurahiutaleet tavallisilla kaurahiutaleilla. Muruseos ei "sula" joten se kannattaa levittää nätisti. Maistuva resepti!
Tästä löytyi piirakka minun makuuni - ei liian makea ja helppotekoinen. Olen käyttänyt persikoitten sijaan ohuita omenaviipaleita ja leivoin irtopohjavuoassa, joten sain piirakan kauniisti esille lasilautaselle.
NAM,oli hyvää vaikka jäi persikat pois.