Toscakakku

Toscakakku

Toscakakku on vanha perinteinen klassikkokakku. Perinteisemmin kuorrutus on tehty kaltatuista manteleista, nykyisemmin mantelilastuista. Vanhaan aikaan, kun ei ollut varaa manteleihin, käytettiin kakun pintaan isoja kaurahiutaleita. 

Hyvä kuorrutus syntyy tässäkin ohjeessa juuri isoista kaurahiutaleista. Jos toscakakku ei tule syötyä heti, sitä voi säilyttää muutaman päivän jääkaapissa tai pakastaa.

1 kpl, irtopohjavuoallinen, halkaisija n.22 cm, n. 12 palaa
Kakkupohja:
2munaa
dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
75gsulatettua voita
3rklkermaa tai maitoa
Toscakuorrutus kaurasta:
100gvoita
1dlsokeria
1tlvaniljasokeria
dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
3rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2rklkermaa tai maitoa

Valmistusohje

Laita irtokakkupohjavuoan pohjalevyn päälle leivinpaperi ja sulje reuna kiinni. Voitele reuna voilla. Sulata kakkupohjataikinaa varten rasva.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kerma tai maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Valmista pohjan paistumisen aikana toscakuorrutus kaurasta. Sulata voi mikroaaltouunissa tai kattilassa, ota kattila pois liedeltä, lisää sokeri, vaniljasokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi kerma tai maito. Sekoita täytteestä tasaista.

Ripottele kauratosca kuumana puolikypsälle noin 20 minuuttia paistuneelle kakkupohjalle. Jatka paistamista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 10 min, kunnes toscapiirakka saa kauniin värin.

 

Vinkki: Voit käyttää kaurahiutaleiden tilalla mantelilastuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)