Kauramuro Mustaherukka-Jogurttihyytelökakku

Kauramuro Mustaherukka-Jogurttihyytelökakku

Nyt tehdään happamanraikas jogurttikakku. Marjoiksi sopivat mainiosti tummat marjat, esimerkiksi mustaherukat. Myös mustamarja-aronia tai mustikka sopivat vallan mainiosti tähän kakkuun. Tee edellisenä päivänä jo valmiiksi hyytymään. Tämä kakkuresepti sopii isommallekin porukalle. Voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun, halkaisijaltaan n. 18-20 cm:n vuokaan, pienennä tällöin annos puoleen.

iso n. 28 cm:n irtopohjavuoka, noin 15 hengelle
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Marjatäytekerros:
½lmustaherukoita ja (karhun)vadelmia
2dlmustaherukka tai vadelmamehua
dlhyytelösokeria
Jogurttitäytekerros:
10liivatelehteä
½dlkermaa
7dlturkkilaista tai kreikkalaista paksua jogurttia
n.½dlsokeria
2-3tlvaniljasokeria
2-3rklsitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4-5dlkuohukermaa (2 tlk)
Päälle:
3dlmustaherukkahyytelöä tai -hilloa
4liivatelehteä
Koristeeksi:
marjoja tai pieniä koristerakeita (esim. sydämiä)
kermapursokkeita
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä. Levitä marjat pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisenä. Kuumenna mehu ja hyytelösokeri kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä ja levitä marjojen päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna n. ½ dl kermaa kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää kylmään jogurttiin hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta ja yhdistä siihen varovasti jogurttiseos. Kaada hyytelö marjojen päälle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Liota koristehyytelöä varten liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne hyytelön kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu hyytelö joukkoon. Levitä seos jogurttitäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)