Kauramuffinit

Kauramuffinit

Muffinit voivat olla myös suolaisia. Nämä Kauramuffinit on tehty tummiin jauhoihin ja mukana on myös kaurahiutaleita.  Muffinit voi tehdä perinteisiin paperimuotteihin, mutta isolla silikonisella muffinipellillä saa näyttäviä suuria muffineita.  Terveysmessuilla 2011 tämän leipoi Hyvä Terveys -lehden päätoimittaja Taina Risto. Katso videolta tästä, kuinka Kauramuffinit valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä. 

noin 10 - 15 kpl
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2tlleivinjauhetta
½tlmustapippuria
1tltuoretta rosmariinia
1tlyrttisuolaa
1dlrypsiöljyä
1rskirsikkatomaatteja (250 g)
1tlkraejuustoa tai kevyttä fetajuustoa (200 g)
100gkevyttä tomaatti- tms. tuorejuustoa
1dlmaitoa
2munaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko tomaatit, jätä 6 kpl talteen. Lisää muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin silikonisiin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa), laita jokaisen päälle puolikas kirsikkatomaatti ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15-25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Voit lisätä muffineihin sieniä, esim. suppilovahveroita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Juuri tuli muffinsit uunista. Laitoin paperisiin vuokiin... Harmi, jäivät paperiin kiinni. Muuten hyviä.