• Muffinit voivat olla myös suolaisia.
  • Nämä Kauramuffinit on tehty tummiin jauhoihin ja mukana on myös kaurahiutaleita. 
  • Muffinit voi tehdä perinteisiin paperimuotteihin, mutta isolla silikonisella muffinipellillä saa näyttäviä suuria muffineita. 
  • Terveysmessuilla 2011 tämän leipoi Hyvä Terveys -lehden päätoimittaja Taina Risto. Katso videolta alta, kuinka Kauramuffinit valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä. 

Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

2
tl
leivinjauhetta
½
tl
mustapippuria
1
tl
tuoretta rosmariinia
1
tl
yrttisuolaa
1
dl
rypsiöljyä
1
rs
kirsikkatomaatteja (250 g)
1
tlk
raejuustoa tai kevyttä fetajuustoa (200 g)
100
g
kevyttä tomaatti- tms. tuorejuustoa
1
dl
maitoa
2
munaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko tomaatit, jätä 6 kpl talteen. Lisää muut aineet sekaan.
  2. Lusikoi taikina isoihin silikonisiin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa), laita jokaisen päälle puolikas kirsikkatomaatti ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15-25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Voit lisätä muffineihin sieniä, esim. suppilovahveroita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.